Linus Jaakko

Villeillä korteilla pelataan vaihtokauppaa ja rakennetaan kilpailun taloudellista perustaa

Vierumäki Finnish Challengen niin sanottuihin villeihin kortteihin liittyvä epätietoisuus synnytti jonkin verran kohua vuosi sitten. Kaikki eivät oivaltaneet, että totutusta jossakin määrin poikennut järjestely oli yksi askel tiellä kilpailun toteutumiseen.

Tilanne rauhoittui, kun Vierumäki, Suomen PGA ja Suomen Golfliitto laativat hyvässä yhteisymmärryksessä kategoriat Suomen osakilpailuun liittyen.

Tälle vuodelle villit kortit Vierumäelle jaetaan seuraavasti:

 1. PGA-mestari 2017
 2. SM-lyöntipelin voittaja 2017
 3. Audi Finnish Tourin ranking-voittaja 2016
 4. OWGR top 10 suomalaista (24.7.2017)
 5. CT ranking 2017 pisteitä saaneet suomalaiset pelaajat (24.7.2017)
 6. Nordic Leaguen rankingin top 5 suomalaista (24.7.2017, rankingin top 100:n joukossa olevat ammattilaiset)
 7. Audi Finnish PGA Golf Tour – Road to Vierumäen ranking-ykkönen viiden osakilpailun jälkeen (7.7.2017, ammattilainen)
 8. Audi Finnish PGA Golf Tour – Road  to Vierumäen ranking-kakkonen viiden osakilpailun jälkeen (7.7.2017, ammattilainen)
 9. Audi Finnish PGA Golf Tour – Road  to Vierumäen ranking-kolmonen viiden osakilpailun jälkeen (7.7.2017, ammattilainen)
 10. Suomen Golfliiton/päävalmentajan valinta (2–3 amatööriä)
 11. Promoottorin harkinta

Jan Ruoho kertoo toteuttaneensa talven aikana promoottorina jo useita pelaajavaihtoja Challenge Tourin muiden kilpailujärjestäjien kanssa.

”Esimerkiksi heinäkuussa pelattavaan Italian osakilpailuun olen saanut järjestymään paikan neljälle suomalaiselle. Nimiä ei vielä ole lyöty lukkoon. Pelioikeudet menevät aikanaan niille kotimaisille ammattilaisille, joita tuo tilaisuus keskellä kesää parhaiten palvelee.”

Vastapalvelukseksi Vierumäellä nähdään elokuussa neljä italialaista vaihtokorttien turvin. Yksi näistä on amatööri, viime vuoden henkilökohtaisen Euroopan mestaruuden voittanut Luca Cianchetti.

Villit kortit palvelevat ammattilaispelaajien uran rakentamista ja edelleen myös Vierumäki Finnish Challengen taloudellista kokonaisuutta. Vaihtokorttien kautta lujittuva suhde muutamiin kilpapelaajiin on yksi tärkeä palanen Vierumäen golftoimintojen ja palvelujen isossa kuvassa. Mahdollisuus kohdata pelaajia kotimaisen kilpagolfin huipulta on lisäarvoksi soveltuva myyntivaltti.

Villit kortit palvelevat ammattilaispelaajien uran rakentamista ja edelleen myös Vierumäki Finnish Challengen taloudellista kokonaisuutta.

Linus Väisänen, Antti Ahokas, Tapio Pulkkanen ja Jaakko Mäkitalo ovat olleet ja tulevat edelleen olemaan apunamme niin henkilökohtaisella panoksellaan kuin välillisestikin. Käytämme ammattilaisia golfopetuksessamme ja muun muassa kumppanuuspaketteihin sisältyvien VIP-tilaisuuksien rakentamisessa. Vastapainoksi esimerkiksi Väisäsen taustajoukot ovat kutsuneet meille Pro-Am-tapahtumaan Petteri Koposen ja Teemu Tainion kaltaisia valovoimaisia urheilijoita. Olen iloinen, että voimme näillä näkymin toivottaa heidät tervetulleiksi Vierumäelle elokuussa.”

Kalle Samooja näytti viime kesänä, että Vierumäen järjestämillä pelimahdollisuuksilla voidaan vakiinnuttaa paikka haastajakiertueella, kunhan askelmerkit osuvat kohdilleen. Muun muassa Jaakko Mäkitalolle ja Tapio Pulkkaselle villit kortit tuovat tämän kauden aikana tervetulleita pelimahdollisuuksia viime vuodesta heikentyneen kategorian tueksi.

Kuva: Linus Väisänen (edessä) ja Jaakko Mäkitalo saavat Vierumäen villeistä korteista apua kausiohjelmansa rakentamiseen.