Soultrait Ruoho

Vierumäki Finnish Challenge saa jatkoa

Kaksivuotinen sopimus kasvattaa palkintosummaa.

Vierumäki ja European Tour ovat sopineet Vierumäki Finnish Challengen jatkosta. Sopimus kattaa vuodet 2019–2020. Palkintosumma nousee 200 000 euroon. Pelipäivät kesällä 2019 ovat 1.–4.8.

Challenge Touria johtava Alain de Soultrait on innoissaan.

”Tämä on hieno uutinen. Olemme iloisia mahdollisuudesta olla mukana kilpailua kehittämässä vielä kahden vuoden ajan. Olen varma, että pelaajat ilahtuvat huomatessaan Vierumäen kilpailun olevan mukana joulukuun lopulla julkaistavassa alustavassa kiertueohjelmassa.”

Ratkaisu on helpotus myös promoottorina kolme vuotta kokemusta hankkineelle Jan Ruoholle.

”Kilpailun jatko antaa meille runsaasti vaihtoehtoja yritysyhteistyöhön. Perinteisten yritystapahtumien lisäksi voimme edelleen tarjota ympärivuotista näkyvyyttä kilpailuun kytkeytyen. Kumppanimyyntiin voidaan joustavasti liittää myös Vierumäen muita palveluja. Palaute tärkeimmiltä kumppaneilta on ollut hyvää.”

Ensi vuoden kumppanimyynti on jo hyvässä vauhdissa.

”Olemme juuri saaneet vahvistusta pääyhteistyökumppaneiden rintamaan. Tästä kerromme pian lisää.”

Vierumäki-yhtiöiden toimitusjohtajana syksyllä aloittanut Peter Gabrielsson pitää pelaajilta, kiertueorganisaatiolta ja yhteistyökumppaneilta saatua palautetta selvänä viestinä Vierumäen vahvuuksista.

”Pelaajat ovat viihtyneet Vierumäellä erinomaisesti. Tapahtuman järjestäminen Vierumäellä on helppoa, kun kaikki toiminnot ovat omia ja kun erilaisia palveluita on helppo yhdistää.”

Gabrielsson muistuttaa, että Vierumäki on onnistunut järjestämään hienon tapahtuman jo kolmena vuotena peräkkäin. Hyvät pohjat ovat olemassa.

”On kiistatonta, että tämän kaltaiset onnistumiset ovat omiaan kirkastamaan Vierumäen brändiä – sekä Suomessa että ulkomailla. Kilpailun jatkaminen on meiltä luonteva ratkaisu.”

Auttanut kotimaisia ammattilaisia eteenpäin

Challenge Tourin rankingin vuosi sitten nimiinsä vienyt Tapio Pulkkanen kiittelee Vierumäen merkitystä omalle uralleen. Apua tuli juuri oikeaan aikaan, pelillisen alamäen jälkeen.

”Ilman Vierumäen järjestämiä kutsuja olisin todennäköisesti pelannut kauden 2017 etupäässä Nordic Leaguen puolella.”

Pulkkasen tavoin Kalle Samooja kertoo Vierumäen kilpailun olleen tärkeä palanen uutta vauhtia uralle haettaessa.

”Ilman kotimaan kilpailua olisin päässyt kaudella 2016 pelaamaan Challenge Tourilla todennäköisesti vain noin viisi kilpailua. Vierumäen järjestämien villien korttien ansiosta startteja tuli neljätoista. Ne auttoivat täyteen pelioikeuteen kaudelle 2017.”

Tänä vuonna Samooja oli yksi Challenge Tourin ranking-menestyjistä ja pelaa Pulkkasen tavoin kuluvalla kaudella European Touria.

Pulkkanen ja Samooja pitävät Vierumäki Finnish Challenge tärkeänä myös ammattilaisgolfin näkyvyyden kannalta. Amatööreillekin kilpailulla on annettavaa, Samooja muistuttaa.

”On hieno mahdollisuus päästä amatöörinä näkemään, mitä menestymiseen ammattilaisympyröissä vaaditaan.

Challenge Tour on miesten ammattilaisgolfin kakkostason kiertue Euroopassa. Vierumäki Finnish Challenge on järjestetty vuodesta 2016 alkaen. Viime vuonna voittajaksi pelasi Kim Koivu.
Kuva: Alain de Soultrait on pitänyt Vierumäellä näkemästään. Rinnalla Vierumäen Jan Ruoho.