ErvastijaRuoho

Vierumäestä Audi Finnish Tourin kumppani. Challenge Tour Vierumäellä myös 2018

Vierumäki on käyttänyt optionsa järjestää Challenge Tour -osakilpailu Suomessa myös kaudella 2018. Vierumäki Finnish Challenge on löytänyt paikkansa suomalaisen golfkesän suurimpana kilpailuna, ja Vierumäki haluaa jatkaa kilpailun järjestämistä myös optiovuoden jälkeen.

”Nyt kun on päästy alkuun, haluamme tehdä tästä kilpailusta perinteen, joka jatkuu vielä pitkään”, Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho sanoo.

Suomen Golfliiton kilpailupäällikkö Juha Juvonen on iloinen kuullessaan Vierumäen jatkavan Challenge Tour -kilpailun järjestämistä myös tämän kauden jälkeen.

”Tämä on hienoa työtä, mitä Vierumäki tekee suomalaisen golfin eteen järjestämällä tämän kilpailun. Olemme Golfliitossa todella tyytyväisiä, että Suomessa pelataan Challenge Touria myös tulevaisuudessa”, Juvonen kiittelee.

Samalla myös suomalaisen golfin pääkiertue, Audi Finnish Tour, kokee ison muutoksen. Audi Finnish Tour ja Vierumäki ovat sopineet yhteistyömallista, jossa Audi Finnish Tourin tulevan kauden kokonaisrankingin kolme parasta pelaajaa pääsevät kaudella 2018 pelaamaan seitsemän Challenge Tour -kilpailua ulkomailla, sekä saavat paikan Vierumäen omaan Challenge Tour -kilpailuun.

Paikat ulkomailla pelattaviin Challenge Tour -kilpailuihin järjestetään kutsuilla, joita Vierumäellä on käytössään yhteensä 50 kappaletta, joista se vaihtaa noin 30 kappaletta ulkomaisten kisajärjestäjien kanssa.

Tämän lisäksi Audi Finnish Tour ja Vierumäki järjestävät yrityksille suunnatun kuuden osakilpailun Pro Am -cupin, johon otetaan mukaan 20 yritystä. Pro Am -cup tarjoaa yrityksille upean mahdollisuuden olla tukemassa suomalaista huippugolfia sekä toimivan tavan verkostoitua saman henkisten ihmisten kanssa.

Haluamme tuoda esille Vierumäen ja PGA:n roolia ja brändiä koko suomalaisen golfyhteisön palvelijana ja kotimaisen kilpagolfin vastuunkantajana

Audi Finnish Tourin johtaja Markus Ervasti näkee uudessa yhteistyössä paljon positiivisia puolia.

”Me olemme PGA:n ja Audi Finnish Tourin puolella äärimmäisen onnellisia, että saamme Vierumäen tähän kumppaniksi mukaan järjestämään tätä kiertuetta. Tämä on ollut melko yksinäistä touhua tähän asti, nyt saamme 100 prosenttia lisää käsiä toiminnan pyörittämiseen”, Ervasti sanoo tyytyväisenä.

”Sen lisäksi kiertueen arvostus pelaajien silmissä varmasti nousee, kun kärkikolmikkoon sijoittuminen avaa paikan pelata kahdeksan Challenge Tour -kilpailua kaudella 2018. Mielestämme tämä on selkeä tapa jakaa kutsuja. Pelaamalla hyvin Audi Finnish Tourilla saa aidon mahdollisuuden päästä uralla eteenpäin.”

Ruoho myöntää olleensa uudessa yhteistyössä aloitteentekijä.

”Meidän hallussamme olevat kutsut ovat herättäneet paljon positiivista kiinnostusta. Mietimme jopa oman kiertueen perustamista, jonka kautta kutsut olisi jaettu. Mutta tämä yhteistyömalli oli kaikista järkevin. Tätä kautta pystymme omalta osaltamme vahvistamaan Suomen pääkiertuetta. Uudella yhteistyöllä pystymme tekemään Audi Finnish Tour -kiertueesta niin houkuttelevan, että pelkästään siihen keskittyvillä pelaajilla on loistava paikka saada kunnollinen mahdollisuus pelata CT:tä kaudella 2018”, Ruoho kertoo.

Ihan pelkästään hyväntekijän rooliin Vierumäki ei tässä uudessa sopimuksessa ole lähtenyt, vaan sillä on omat odotuksensa ja tavoitteensa yhteistyölle.

”Totta kai me tavoittelemme näkyvyyttä meidän Vierumäki Finnish Challenge -kilpailulle. Sen lisäksi haluamme tuoda esille Vierumäen ja PGA:n roolia ja brändiä koko suomalaisen golfyhteisön palvelijana ja kotimaisen kilpagolfin vastuunkantajana”, Ruoho sanoo.

Juha Juvonen näkee tehdyn yhteistyösopimuksen suomalaisten pelaajien kannalta merkittävänä asiana. Satelliittikiertueiden kautta menestyessään urheilija saa kattavan kortin Challenge Tourille, mutta esimerkiksi pohjoismaisen Nordic Liigan kiertäminen vaatii melkoisia taloudellisia ponnistuksia.

”Kaikilla tähän ei ole mahdollisuutta, mutta nyt myös kotimaiselta kiertueelta on mahdollisuus ponnistaa urallaan eteenpäin.”

Audi Finnish Tourin ja Vierumäen yhteistyösopimuksen lisäksi myös kiertueen nimi muuttuu. Uusi nimi on Audi Finnish PGA Golf Tour – Road to Vierumäki. Audi jatkaa kiertueen pääyhteistyökumppanina.

Kuva: Markus Ervasti ja Jan Ruoho ovat tyytyväisiä uuden yhteistyön näköaloihin. Kuva Juha Hakulinen