Conti1

Vierumäen kokonaisvaltainen paketti vakuutti Continentalin

Jalkapallo on ollut urheilulajeista Continentalille maailmanlaajuisesti ykkösjuttu. Autoalan moniosaaja on ollut yksi pääsponsoreista MM- ja EM-kilpailuissa vuosina 2006–2016.

Suomessa Continental on uskonut myös golfiin. Ei itseisarvona, vaan hyödyllisenä välineenä.

”Tavoitteenamme on olla paras kumppani asiakkaillemme. Golfin avulla asiakassuhteet lujittuvat, ja henkilösuhteitakin se auttaa syventämään. Kuka tässä ajassa enää haluaa lähteä illalla ravintolaan olutta juomaan? En minä ainakaan”, toimitusjohtaja Pauli Mikkola tiivistää.

Continental on ollut mukana esimerkiksi useilla Golfpisteen kiertueilla. Ne ovat Mikkolan mukaan tarjonneet paitsi näkyvyyttä golfmedioissa myös toimivan alustan ja kanavan yhteistyölle useiden automerkkien kanssa. Maahantuojat ovat tottuneet luottamaan Continentaliin, maailman johtavaan talvirenkaiden valmistajaan, autoja varustaessaan.

Continental on maailman suurin talvirenkaiden valmistaja. Joka kolmas Euroopassa valmistettu auto toimitetaan Continentalin renkailla.

 

Entä mikä sai kiinnostumaan Vierumäki Finnish Challengesta? Continentalista on tänä vuonna tullut yksi kilpailun tärkeimmistä yhteistyökumppaneista.

”Jos kilpailun järjestäjät olisivat tarjonneet meille pelkkää näkyvyyttä kilpailun yhteydessä ja sen vastineeksi tukkua rahaa, keskustelut olisivat jääneet siihen”, Mikkola sanoo suoraan. ”Sen sijaan Jan Ruoho ja Ville Hautala lähestyivät meitä ehdotuksella, jossa oli oikeasti järkeä. He rakensivat holistisen kokonaisuuden, joka koostui valtaosin sellaisista palveluista, joita muutenkin olisimme lähteneet hankkimaan.”

Yhteistyö varsinaisen kilpailun merkeissä on vain pieni osa kokonaisuutta. Kilpailun nimissä rakennettu paketti painottuu mittavaan määrään ympäri vuoden sijoittuvia majoitus-, testaus- ja hyvinvointipalveluja.

”Kilpailu on meille ennemminkin seuraus kuin syy”, Mikkola luonnehtii.

”Keskitimme Vierumäelle joukon toimintoja johtoryhmän kokouksista myyntikokouksiin, ja syksyllä järjestämme Suomen urheiluopistolla kahden päivän mittaisen hyvinvointitempauksen koko henkilökunnalle.”

Jan Ruoho ja Ville Hautala lähestyivät meitä ehdotuksella, jossa oli oikeasti järkeä.

Hyvinvointi ja golf kulkevat nekin tietysti käsi kädessä. Mikkola sanookin, että Suomen Continentalin työntekijöissä on toistakymmentä golfin harrastajaa, joiden harrastusta yritys tyky-mielessä mielellään tukee.

Mikkola lukeutuu itsekin golfin ystäviin.

”Tartuin mailoihin vasta aikuisiässä, nelikymppisenä. Nopeasti kävi ilmi, että olin kolmisenkymmentä vuotta myöhässä.”

Keskinkertaiseksi klubipelaajaksi itseään luonnehtiva kirkkonummelainen on valinnut kotiseurakseen kodin lähellä sijaitsevan Peuramaan.

”Kierros luonnon helmassa lintujen laulua kuunnellen on erinomaista vastapainoa työlle ja hieno tapa rentoutua.”

Muutakin kuin renkaita

Kuluttajat tuntevat Continentalin ennen kaikkea hyvämaineisista renkaista. 40 miljardin liikevaihtoa tekevän yrityksen tekniikkaa ja tietotaitoa löytyy kuitenkin myös autojen sisäpuolelta.

”Auton jalostusarvosta yli puolet voi tulla Continentalin komponenteista ja järjestelmistä”, Pauli Mikkola kertoo.

Rengasvalmistajista Continental on ainoa, jolla on käytössään autoalan osaamisen koko spektri samassa yrityksessä. Lonkerot ulottuvat esimerkiksi alustajärjestelmiin, voimansiirtoon ja kuljettajaa avustavaan älykkääseen teknologiaan.

Monipuolinen osaaminen on tehnyt Continentalista edelläkävijän myös tieliikenteen turvallisuudessa. Uudella Vision Zero -ajattelulla tavoitteeksi onkin kunnianhimoisesti otettu tieliikenne, jossa ei aiheudu henkilövahinkoja ja jossa lopulta vuoteen 2025 mennessä ei tapahdu lainkaan onnettomuuksia. Tähän liittyen Continental on jo vuosia ollut yksi automatisoidun autoilun tienraivaajista.

Kuinka käy renkaiden, kun kehitys mitä ilmeisimmin on kulkemassa kohti tieteiselokuvista tuttuja irti maasta kulkevia ajoneuvoja?

”Ainakin parikymmentä vuotta mennään vielä ilmatäytteisillä renkailla”, uskoo Mikkola. ”Mutta toisaalta kukapa vaikkapa vuonna 1987 olisi arvannut, että kolmenkymmenen vuoden päästä kaikilla on käytössään älypuhelin, jonka avulla koko maailma on jatkuvasti ulottuvilla.”