Frittelli

Vierumäeltä tuttu Frittelli jo lähellä voittoa European Tourilla

Viime elokuista Vierumäki Finnish Challengea edeltävässä lehdistötilaisuudessa kilpailun suomalaisosanottajia pyydettiin nimeämään oma ehdokkaansa kilpailun voittajaksi.

Tapio Pulkkasen valinta osui Etelä-Afrikan 26-vuotiaaseen Dylan Frittelliin.

”Dylan on pelannut tasaisen hyvin, vaikka ei ole voittoihin vielä yltänytkään. Hän on tekemässä uutta nousua.”

Takana oli parin kauden vaikeampi putki. Kaikki ei ollutkaan niin helppoa kuin kaudella 2013 näytti. Frittelli voitti tuolloin Challenge Tourilla kerran ja oli lähellä nousua European Tourille.

Tällä vauhdilla Frittelli on nousemassa maailmanlistalla pian sadan parhaan joukkoon.

Frittelli viihtyi hyvin Vierumäellä, vaikka paras tuloskunto ei heti löytynytkään. Vierumäen monipuoliset mahdollisuudet saivat kiinnostumaan myös jäähallin jäästä. Maahockeytä nuoruudessaan pelannut Frittelli kertoi aina halunneensa kokeilla jääkiekkoa, ja niinpä Jan Ruoho laittoi promoottorina toimeksi. Challenge Tourin videoryhmä otettiin mukaan ja tulokseksi saatiin tavanomaisesta poikkeava golfarin henkilökuva.

Jääharjoituksen hedelmät kypsyivät nopeasti. Frittelli pelasi viimeisen kierroksen ennätystahtiin 63 lyönnillä ja nousi lopputuloksissa jaetulle 11. sijalle. Se nosti itseluottamuksen sellaiselle tasolle, että seuraavana viikonloppuna vuorossa oli jo voitto Rolex Openissa.

Kauden lopulla Frittelli oli Road to Oman -rankingissä kahdeksas ja sai pelioikeuden pääkiertueelle. Alkukausi on osoittanut, että eteläafrikkalainen on paikkansa ansainnut.

Ennen vappua sijoitus Race to Dubaissa oli 57:s kiitos viikon takaisen viidennen sijan. Vappuviikonloppu näytti jo tuovan voiton, mutta tappio uusinnassa tiesi lopulta jäämistä kakkoseksi. Seitsemän peräkkäistä selvitettyä cutia kielivät kuitenkin erinomaisesta pelivarmuudesta. Tällä vauhdilla Frittelli on nousemassa maailmanlistalla pian sadan parhaan joukkoon.