Jani Ja Muut

Veri veti Vierumäelle

Vierumäki Country Club on hankkinut käyttöönsä uutta osaamista. Helmikuun puolivälissä työt aloittaneen Jani Ruposen titteli on Chief Operating Officer, mikä käytännössä tarkoittaa huolenpitoa asiakaskokemuksesta Vierumäen omissa hotelli- ja ravintolapalveluissa.

Kokemusta löytyy, sillä Ruponen tunnetaan Lahden perinteisen Seurahuoneen uuteen nousuun saaneena johtajana. Seurahuoneen jälkeen hän ehti vastata vajaan vuoden Sokos Hotel Pasilasta ja Vaakunasta Helsingissä.

Veri veti Kuitenkin Vierumäelle, jossa Ruponen kertoo viihtyneensä kolmevuotiaasta lähtien, isoäidin saatua Suomen Urheiluopistolta työpaikan.

”Ei minusta ollut sanomaan ei, kun Heikki Hietanen ja Kalervo Kummola halusivat tavata ja tarjosivat uutta haastetta.”

Kun Ruposelta pyytää ammattilaisen näkemystä Vierumäen vahvuuksista, koossa on nopeasti pitkä lista.

”Tämä on monipuolinen paikka täynnä mahdollisuuksia. Lähes kaikkea löytyy niin yrityksille kuin perheillekin, ja vauvasta vaariin. Luonto on lähellä ja Helsingistä matkaa vain puolitoista tuntia. Urheilijoillekin on helppo järjestää monenlaista toimintaa. Hotellikuoleman vaaraa ei ole.”

Tämä on monipuolinen paikka täynnä mahdollisuuksia. Lähes kaikkea löytyy niin yrityksille kuin perheillekin, ja vauvasta vaariin. Luonto on lähellä ja Helsingistä matkaa vain puolitoista tuntia.

90-vuotisjuhliaan tänä vuonna viettävä Vierumäki toimii parhaillaan Lahden MM-hiihtojen kisäkylänä. Elokuun alussa tänne suuntaavat puolestaan Challenge Tourin golfammattilaiset, jotka jo viime kesänä ehtivät kilpailun ohessa ottaa tuntumaa niin jäähallin jäähän kuin urheiluopiston lukuisiin tenniskenttiinkin.

Tärkeä sija pelaajien viihtymisessä on myös heidän nauttimallaan ruoalla.

”Vierumäki on näiden pelaajien koti kilpailuviikon aikana. He ovat meidän vieraitamme ja haluamme pitää heistä parasta mahdollista huolta. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että otamme pelaajien kirjavan taustan ja heidän edustamansa monet ruokakulttuurit mahdollisimman hyvin huomioon. Onnistumisestamme riippuu se, millaista viestiä he vievät meistä maailmalle.”

Luonnollisesti myös yleisön viihtymiseen on panostettava, jotta Vierumäki Finnish Challengen kaltainen tapahtuma saadaan nousemaan siivilleen.

”Urheilussa on jo nyt tullut monella tasolla viihdettä. Suinkaan kaikki eivät suuntaa Vierumäellekään yksinomaan golfin takia. Siksi meillä tulee olemaan jälleen oheistarjontaa, jossa golfin ystävillä on esimerkiksi mahdollisuus päästä tutustumaan kilpailijoihin kentän ulkopuolella. Perjantai-illan cut-bileet käyvät hyvin esimerkistä.”

Sosiaalisen mediankin merkitys on jatkuvasti kasvamassa.

”Sosiaalisella medialla voidaan saada positiivista pöhinää aikaan. Kai siinä on kyse jonkinlaisesta heimoyhteisyydestä.”

Paikoilleen ei ole varaa jäädä.

Pro-am on yksi tapa saattaa ihmisiä yhteen golfin merkeissä. Noilla kohtaamisilla voi välillisesti olla arvaamattoman suuri merkitys.

”Haaste on aina se, kuinka odotukset onnistutaan hyvällä maulla ylittämään.”

Lahtelaisena Ruponen pohtii sitä, ymmärretäänkö Päijät-Hämeessä täysin sitä, kuinka suuri merkitys Vierumäki Finnish Challengen kaltaisella kilpailulla voi olla alueen kansainvälistä näkyvyyttä ja tunnettuutta rakennettaessa.

Kotikentällä kilpailun välinearvo ainakin on huomattu.

”Promoottori Jan Ruoho kertoi juuri, että Heinolan kaupunki on halunnut varmistaa itselleen ensi kesäksi jo kaksi pro am -ryhmää.”

Pro-am on yksi tapa saattaa ihmisiä yhteen golfin merkeissä. Noilla kohtaamisilla voi välillisesti olla arvaamattoman suuri merkitys.

Karri Rämön kilpikäsi viestittää kesän golftapahtumasta ja muistuttaa Rämön henkilökohtaisesta Vierumäki-suhteesta. Kuva Tomi Natri.

 

Henkilökohtaiset suhteet olivat avain myös siihen, kuinka Pelicansia vahvistamaan hankittu Karri Rämö sai maalivahtina Vierumäki Finnish Challengen logon kilpeensä.

Rämö on Vierumäen Golfseuran jäsen ja sattumoisin Ruposen naapuri.

”Se oli spontaani ratkaisu. Tartuimme hetkeen.”

Pääkuva: Jani Ruposen (vas.), Karri Rämön ja Jan Ruohon sydämet sykkivät Vierumäelle. Kumppanuus näkyy myös liiketoiminnassa. Kuva Tomi Natri.