DSCF6422

Vapaaehtoiset Vierumäelläkin tärkeä voimavara

Kansainvälisen kilpailun läpiviemiseen tarvitaan mittavia ponnisteluja. Taloudellista perustaa on rakennettava ympäri vuoden, ja varsinaista kilpailuviikkoa edeltävät valmistelut on nekin aloitettava hyvissä ajoin.

Kilpailuviikolla tehdään pitkää päivää varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Varsinaisen henkilökunnan apuna on mittava joukko talkoohenkisiä vapaahehtoisia. Vierumäellä heidän panoksestaan vastaa Vierumäellä liikunnanohjaajaksi kouluttautunut Ville Vaimala.

”Tämä on minulle jo neljäs kerta. Kesällä 2016 lähdin mukaan työharjoittelijana, ja täällä taas ollaan.”

Vaimala kertoo, että vapaaehtoisten määrä on vakiintunut hieman alle viiteenkymmeneen. Valtaosa on Vierumäen Golfseuran jäseniä, mutta halukkaita on ilmoittautunut mukaan muualtakin.

Työtehtävien kirjo on laaja.

”Live scoringiin tarvitaan paljon väkeä, mutta sen lisäksi vapaaehtoiset huolehtivat esimerkiksi pelaajien kuljetuksista ja erilaisista huoltotehtävistä. Startteritkin on löydettävä, samoin ensiapuvalmiudesta vastaavat lääkärit ja hoitajat. Viimeisenä päivänä käsiä tarvitaan myös kärkiryhmien mukana kulkeviin tulostauluihin.”

Jokainen vuosi on Vaimalan mukaan opettanut uutta ja auttanut kehittämään toimintoja.

”Oppirahojakin on maksettu. Ensimmäisenä vuonna esimerkiksi pelaajille tarkoitetut banaanit ja vedet tahtoivat jatkuvasti loppua kesken. Edelleenkin niiden menekki tahtoo välillä yllättää.”

Vaimala kertoo, että iso osa työstä tehdään suunnittelun merkeissä jo ennen kilpailuviikkoa. Pelipäivinä asiat sujuvat jo melkein omalla painollaan.

”Omalla kohdalla kilpailupäivät menevät yleensä kuin sumussa. Sunnuntai on kohokohta, kun viimeiset ryhmät tulevat maaliin ja kun koko talkooväkeä voi kiittää hyvin hoidetusta työstä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *