Oliver1

Ryder Cupia pelanneen Oliver Wilsonin peli kulkee taas

Oliver Wilson on viettänyt aamun Vierumäen Resort Hotelin kuntosalilla ja löytyy lounaan jälkeen harjoituskentältä. Ryder Cupia vuonna 2008 pelannut englantilainen valmistautuu jokaiseen lyöntiinsä huolellisesti ja käy aika ajoin tarkastamassa Trackmanista lyöntien tarkan pituuden.

Ikää on 37 vuotta ja menestymisen nälkä on herännyt uudelleen henkiin. 

Välillä oli vaikeampaa, itse asiassa kahdesti. Vuoden 2014 voitto European Tourin Alfred Dunhill Championhipistä tuli kuin tyhjästä, ja voittoa seurannut pitkä uusi alamäki päättyi viime viikonlopun voittoon haastajakiertueen Swedish Challengessa. Sijoitus maailmanlistalla koheni kertaheitolla lähes 500 pykälällä.

Harva muistaa, että Wilson oli vuosina 2006-2009 yksi Euroopan menestyneimmistä pelaajista. Kakkostiloja pääkiertueella kertyi noina vuosina peräti yhdeksän. Maailmanlistalla Wilson oli parhaimmillaan 33:s. Paikkaa top 50:ssä hän piti hallussaan pyöreät kaksi vuotta.

Usko omaan kykyyn yltää voittoon asti oli välillä lujilla. Oli sellaisiakin aikoja, jolloin Wilson tunsi rakkautensa golfia sammuneen. Kokonainen kierros tuntui välillä liian kovalta taakalta pelattavaksi.

”Nyt tunnen olevani taas matkalla oikeaan suuntaan”, Wilson kertoo Vierumäellä. ”Peli on kulkenut viimeiset kolme kuukautta hyvin.”

 

Ruotsissa saavuttamaansa voittoa Wilson pitää erityisen lupaavana sen ansiosta, että ei omasta mielestään pystynyt antamaan kilpailussa parastaan.

”Itse asiassa olisi voiton jälkeen luontevaa suoda itselle väliviikko. Toisaalta voitto antaa hyvät lähtökohdat myös tämän viikon kilpailuun. Ja kun kenttä täällä on niin hieno. en malttanut olla tulematta.”

Wilson on antanut osan ajastaan myös ruohonjuuritason työlle golfin hyväksi. Viime aikoina rooli golfin ilosanomaa nuorten keskuuteen levittävänä lähettiläänä on kuitenkin kutistunut pieneksi.

”Golf kärsii nykyisin ihan suotta huonosta maineesta. Lajilla on paljon annettavaa niille, jotka ovat valmiita antamaan sille aikaansa. Kilpagolf varsinkin voi oikeinkin hyvin. Terävin kärki ei ole milloinkaan ollut niin leveä kuin tällä hetkellä. Ja kaiken kruunaa Tigerin paluu parrasvaloihin.”