Oliver1

Paineita saakin olla, vakuuttaa Oliver Lindell

Vierumäki Finnish Challengeen on kaksi viikkoa aikaa, ja Oliver Lindellin voi löytää Cooke-kentän harjoituskentältä. Nyt ei ole kuitenkaan oman harjoittelun aika, vaan nuorukainen on tähtivieraana mukana antamassa sivustatukea Vierumäen golfkursseille.

”Tämän viikon ensimmäinen pelikurssi on pikku hiljaa loppumassa, ja huomenna alkaa jälleen uusi. Välissä ehdin vetää pienen lyöntinäytöksen golfrippikouluun tulleille.”

Vierumäen yhteistyökumppanina alkuvuodesta aloittanut Lindell seuraa ryhmän jäsenten otteita ja antaa välillä vinkkejä omaan kokemukseensa tukeutuen.

”Voin täydentää kurssin vetäjien antia tuomalla peliin oman näkemykseni asioista. Vaikka tasoeroa kurssilaisiin verrattuna voi olla paljonkin, minäkin joudun toistuvasti kamppailemaan samojen perusasioiden parissa. Malliakin voin tietysti myös näyttää.”

Oma harjoittelu on viime päivät sujunut lupaavissa merkeissä.

”Tosi hyvä viikko takana. Olen käynyt Virvikissä ja Linna Golfissa vetämässä harjoituksia oman valmentajan kanssa. Pelikin on kulkenut. Virvikissä pelasin iltakierroksella omaksi ennätykseksi 61, siirtosäännöllä toisin. Ja toisena iltana olin seitsemän alle 12 pelatun reiän jälkeen.”

Cookelle Lindell ei tällä viikolla ole suunnannut.

”Viheriöiden on nyt annettu kasvaa, jotta kunto olisi paras mahdollinen kilpailun koittaessa. Hitaista griineistä jäisi vääränlainen mielikuva tajuntaan. En tarvitse kierroksia Cookella nyt alle, sillä tunnen kentän entuudestaan niin hyvin.”

Uran jatkonäkymien kannalta eletään tärkeitä viikkoja, sillä Lindellin sijoitus Challenge Tourin rankingissä ei ole sitä, mitä kauden alla uumoiltiin. Onnistumisia tarvitaan.

”Ruotsin osakilpailu ja viikkoa myöhemmin pelattava kotikisa ovat tosi tärkeitä. Menestys ratkaisee esimerkiksi sen, pääsenkö mukaan syyskuussa pelattavaan rahakkaaseen Kazakstanin osakilpailuun.”

Paineita saakin tulla. Mitä enemmän niitä on, sitä paremmalta onnistuminen tuntuu. Ei ole mitään hätää niin kauan kuin itseluottamus on kunnossa.

Tietääkö se paineita?

”Paineita saakin tulla. Mitä enemmän niitä on, sitä paremmalta onnistuminen tuntuu. Ei ole mitään hätää niin kauan kuin itseluottamus on kunnossa.”

Tilastojen valossa kuva käynnissä olevasta kaudesta on selvä.

”Bogeja tai vielä huonompia reikätuloksia ei ole tullut sen enempää kuin aiemmillakaan kausilla. Keskiarvoissa on kuitenkin jäänyt yksi birdie kierrosta kohti pois. Se on hirveän iso ero tällä tasolla.”

Huhtikuussa päättynyt varusmiespalveluskin sotki hieman kauden kuvioita. Harmittamaan jäi ennen kaikkea European Tourin osakilpailun kanssa päällekkäin osunut ”loppusota”. Takana olisi sopivasti ollut Golfliiton niin ikään Etelä-Afrikassa järjestämä leiri.

Lindell kertoo, että vaikka avaukset eivät ole varsinaisesti karkailleet, pallo on usein päätynyt paikkoihin, jotka eivät ole olleet otollisia birdiemetsästyksen kannalta. Eikä puttipelikään ole aina kulkenut. Ongelmia on ollut esimerkiksi suuntaamisessa, niin pitkässä pelissä kuin puteissakin. 

”Jalkalinja on osoittanut toiseen, hartialinja toiseen suuntaan. Tietäähän sen, mitä silloin tapahtuu.”

Tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä lähestyvän Vierumäki Finnish Challengen näkökulmasta. Yksi toive kilpailuun liittyen Lindellillä on yli muiden.

”Sitä parempi, mitä enemmän yleisöä saadaan paikalle. Siinä suhteessa Vierumäki on tähänkin asti esiintynyt edukseen useimpiin muihin kiertueen osakilpailuihin verrattuna.”