K9A7323

Osallistujalista täynnä kovia nimiä

Vierumäelle on kokoontunut Vierumäki Finnish Challengen historian kovatasoisin pelaajajoukko, uskoo Challenge Touria johtava Alain de Soultrait.

Faktat ovat hänen puolellaan. Torstaina Suomen Urheiluopistolla Cooke Coursella alkavaan kilpailuun on lähdössä mukaan peräti kymmenen Challenge Tourilla viimeisen vuoden aikana voittanutta pelaajaa. Tämän hetken rankingin 15 kärkipelaajan joukosta mukana on 13.

Koolla on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Nousevien tähtien rinnalla Vierumäellä nähdään esimerkiksi 42-vuotias Gregory Havret, joka on pitkällä urallaan voittanut pääkiertueella kolmesti ja joka vuonna 2010 sijoittui U.S. Openissa kakkoseksi.

Pääkiertueella voittaneita pelaajia Vierumäellä nähdään Havret’n lisäksi ainakin kahdeksan. Lisäksi muun muassa Roope Kakolla on voitto pääkiertueen ja haastajakiertueen yhteiskilpailusta.

”Ajankohta on tänä vuonna hyvä”, sanoo kilpailujohtajana toista kertaa peräkkäin toimiva Gary Tait. ”Haastajakiertueella on takana väliviikko, joten kaikki palavat halusta lähteä vahvistamaan asemiaan rankingissä ennen kauden loppua.”

Ranking-ykkösenä kilpailuun lähtee alkukaudesta kaksi kilpailua peräkkäin voittanut Ranskan 26-vuotias Antoine Rozner, jolla on osanottajista myös paras maailmanlistasijoitus (182). Nuoriin haastajiin lukeutuu Englannin 23-vuotias Matthew Jordan, jolla on kaudesta saaliina jo voitto ja kolme muuta top 10 -sijoitusta. European Tourin keväisessä British Mastersissa hän pelasi uuden kenttäennätyksen (63).

Vahva kausi on takana myös 46-vuotiaalla kokeneella Richard Blandilla. Voitto puuttuu, mutta kakkostiloja on koossa jo neljä. Neljäs nousu takaisin pääkiertueelle haastajakiertueen kautta on lähellä.

Tanskan vasta 18-vuotias Rasmus Højgaard on 14. tilallaan rankingissä tällä hetkellä korkeimmalle sijoittunut pohjoismaalainen. Tulokaskaudelta on kertynyt jo viisi top 10 -sijoitusta.

Suomalaiset liikkeelle haastajina

Viidestätoista mukaan lähtevästä suomalaisesta Antti Ahokkaalla ja Sami Välimäellä on Vierumäeltä parhaat muistot. Ahokas on parantanut kerta kerralta ja oli viime vuonna paras suomalainen neljännellä sijallaan. Välimäki puolestaan oli jaetulla 11. sijallaan suomalaisista ykkönen kesällä 2017, tuolloin vielä amatöörinä.

Oliver Lindell sijoittui haastajakiertueella kaksi viikkoa sitten jaetulle neljännelle tilalle. Hyvä sijoitus Vierumäellä olisi arvokas kauden ja uran jatkonäkymien kannalta. Vierumäen kilpailun kautta järjestyneitä kutsuja on porvoolaisella loppukaudeksi jäljellä enää yksi.

Palkintorahaa kilpailussa on jaossa 200 000 euroa. Voittajan osuus on 32 000.

Kilpailu käynnistyy torstaina 7.30 kahdelta tiiltä. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy.

Suomalaiset Challenge Tourin rankingissä:

43 Oliver Lindell

47 Antti Ahokas

113 Roope Kakko

Rankingin 15 parasta saavat kauden päätteeksi pelioikeuden European Tourille kaudelle 2020. Sijoille 16–45 sijoittuneet pääsevät suoraan European Tourin karsintojen finaalivaiheeseen.

Lisätietoa kilpailusta:

www.europeantour.com/challengetour/season=2019/tournamentid=2019754/index.html

Kuva: Calum Hill (vas.) lähtee kilpailuun edellisen kilpailun voittajana.