Suomalaiset

Nyt jos koskaan tarvitaan kotiyleisön kannustusta

Suomalaismiesten kilpagolfista on tänä vuonna saatu kukkuramitoin hyviä uutisia. Mikko Korhonen on onnistunut European Tourilla, amatöörit taistelivat historialliseen joukkueiden Euroopan mestaruuteen ja Challenge Tourin rankingin kärkipäästä löytyy kaksi suomalaista.

Nimenomaan haastajakiertueen puolella kaivataan kuitenkin lisää onnistumisia, jotta ammattilaisurallaan eteenpäin tähtäävien kotimaisten pelaajien ensi kauden näkymiin saataisiin lisää valoa tämänhetkistä laajemmalla rintamalla.

Kun Challenge Tourin Road to Ras Al Khaimah -rankingiä lukee, viidentenä olevan Kalle Samoojan ja seitsemäntenä olevan Kim Koivun jälkeen tulee huolestuttavan pitkä tauko ennen seuraavaa suomalaisnimeä. 

Ennen parhaillaan käynnissä olevaa Ranskan osakilpailua Antti Ahokas on 137., Oliver Lindell 147., Roope Kakko 150. ja Linus Väisänen 158. tilalla. Finnish Tourin Road to Vierumäki -yhteistyöllä kutsuja haastajakiertueen osakilpailuun saaneet Lauri Ruuska, Mikael Salminen ja Peter Erofejeff löytyvät kaukaa 200. sijan takaa.

Nordic Leaguen puoleltakaan ei näillä näkymin ole nousemassa uusia suomalaisnimiä haastajakiertueelle. Kun paikka on tarjolla rankingin viidelle kärkinimelle, korkeimmalle tällä hetkellä sijoittunut Jonatan Jolkkonen, Viron osakilpailun jaettu kakkonen, on 49. tilalla.

Loikkaan haastajakiertueen rankingissä tarvitaan kärkisijoituksia, ja sellaisiin suomalaisilla on ennakkoon nimenomaan Vierumäellä parhaat mahdollisuudet, kunhan kotiyleisön tuki kyetään oikealla tavalla käyttämään hyväksi. Siinä on yksi hyvä syy tulla paikalle kansainvälistä huippugolfia seuraamaan.

Paljon tarjolla

Voittajalle on Vierumäellä luvassa 28 800 euroa, parhaalle suomalaisammattilaiselle paikka seuraavan viikonlopun Nordea Mastersiin, European Tourin Ruotsin osakilpailuun. Lisäksi pelaajien ulottuvilla on kolme muhkeaa hole in one -palkintoa: näyttävä moottorivene, premium-luokan Lexus-hybridi ja hirsimökki Vierumäen maisemissa.

Kim Koivu on kaudella voittanut jo kerran, mutta joutunut viime viikkoina hakemaan uudelleen parasta virettään. Vierumäen villeillä korteilla ammattilaisurasta uudelleen kaudella 2016 kiinni saanut Kalle Samooja on esiintynyt tasaisen varmasti ja pelannut jo kolmesti kymppikärkeen. Paras sijoitus on kakkostila Tanskasta kesä-heinäkuun vaihteesta.

Näytönpaikkoja on tarjolla myös kotimaan kärkiamatööreille. Sami Välimäki jätti viime kerralla kaikki suomalaiset ammattilaiset taakseen. Kenen vuoro on nyt nautiskella ja kartuttaa itseluottamusta omaa ammattilaisuraa varten?

Ammattilaisgolfin pelisääntöihin kuuluu, että sijoittuminen kymppikärkeen avaa automaattisesti ovia kiertueen seuraavaan osakilpailuun. Siinä on suomalaisille yksi porkkana lisää. Ja vaikka vielä ei tärppäisi, tasapainoinen kilpailu kartuttaa arvokasta kokemusta ennen European Tourin syksyisiä karsintoja. Ne ovat viimeinen takaportti ja vielä yksi mahdollisuus ensi kauden lähtökuoppia kaivettaessa. Kim Koivu esimerkiksi tarttui tuohon mahdollisuuteen viime vuonna.

Challenge Tourin rankingin 15 parasta saavat varsin vahvan kategorian (Category 14) pääkiertueelle ensi kaudeksi. Sijoille 16–30 päätyville on tarjolla kategoria 18, sijoille 31-45 kategoria 21.