Proam5
Proam5
Proam_junnutaustoja
Proam_Mikko_Ilonen
Proam_Mikko
Proam_junnut_Liv
Proam_Leevi_Virtanen
Proam_Santtu_Salo
Mikko_Ilonen
Proam_tuuletus
Proam5 Proam Junnutaustoja Proam Mikko Ilonen Proam Mikko Proam Junnut Liv Proam Leevi Virtanen Proam Santtu Salo Mikko Ilonen Proam Tuuletus

Mikko Ilosen ryhmä vei nimiinsä aamupäivän pro-amin

”Meillä oli ryhmässä hyvä dynamiikka”, Mikko Ilonen kehui tuekseen valikoitunutta junioritrioa Vierumäki Finnish Challengen aattopivänä pelatussa pro-am-tapahtumassa. Suomen kaikkien aikojen ykköspelaaja tarjosi tempauksellaan neljälle juniorille mahdollisuuden olla mukana kilpailuviikon tunnelmassa.

Ilosen kuusi birdieä ja muun ryhmän venyminen toivat lopulta voiton yhden pisteen erolla seuraavaan.

”Tiesin ennakolta, että jos reilun kahdenkympin tasoituksella pelaavalle kaverille osuu hyvä päivä, niin olemme vahvoilla. Ja Leevillehän osui.”

13-vuotias Kytäjä Golfia edustava Leevi Virtanen pelaa tasoituksella 27 ja onnistui omienkin sanojensa hyvin varsinkin hieman nihkeän alun jälkeen.

”Oli kiva nähdä, etä kukaan porukasta ei jännittänyt”, kehui Ilonen pelikavereitaan.

”Kun Livin kaltainen taitava pelaaja lyö palloa pitkälle punaisilta ja kun Santtu pystyi valitsemaan jatkolyönteihin saman mailan kuin minä, tulosta tuli pakostakin.”

Cooke-kentällä ennenkin hyvin viihtynyt 14-vuotias Liv Lemström edustaa Pickala Golfia ja pelaa tasoituksella 10,6. Jyväs-Golfin Santtu Salolla on kokemusta jo juniorien kilpasarjoista, mistä tasoitus 3,5 puhuu omaa kieltään. Ammattilaisia Salo kertoo seuranneensa läheltä Vierumäellä jo viime kesänä.

Ilosen caddienä toiminut Golf Talman 11-vuotias Lassi Järvinen piti kierroksen jälkeen matalaa profiilia eikä omien sanojensa mukaan ollut oppinut kierroksen aikana golfista mitään uutta.

”Mutta yhtään kirosanaa et kuullut” muistutti Ilonen vierestä.

Palkintojenjakoa seuranneessa lehdistötilaisuudessa Ilonen kertoi, että nyt nähty ele oli yksi tapa antaa takaisin jotain siitä kaikesta hyvästä, mitä golf on hänelle itselleen vuosien varrella suonut.

”Tämä on se suunta, johon olen halunnut kulkea. Toistaiseksi näitä juttuja on kuitenkin yritetty tehdä sillä tavoin, että niistä ei ole haittaa päivittäiselle tekemiselle, varsinaiselle työlle.”

Uusien golfharrastukseen sitoutuvien juniorien houkutteleminen lajin pariin on Ilosen mukaan kiinni siitä, että talkoisiin saadaan mukaan asiansa osaavia ohjaajia ja innostajia.

”On selvää, että nuorien saamiseksi mukaan treenien on oltava mielenkiintoisia. Ehkei pieni kilpailu vetovoimaisuudesta olisi saman alueen seurojen kesken yhtään pahasta.”