Mikko Ilosen Kuulumiset Ja Ajatukset Kiinnostivat Kaiken Ikäisiä.
Vi1
Mikko Ilosen kuulumiset ja ajatukset kiinnostivat kaiken ikäisiä.
Vi2
Vi3
Äidit ja lapset löysivät yhteistä tekemistä Vierumäen nurmella.
Vi4
Vi5
Mikko vastaili tuttuun tapaansa tyhjentävästi ja innnoittavasti Juuso Ilkan esittämiin kysymyksiin.
Vi6
”Näillä täytyy lyödä yllättävän kovaa”, totesi Ilonen Snag Golfista.
Vi7
Nimikirjoitukset tekivät kauppansa.
Vi8
Tapani Ilkka ja Mikko Ilonen vaihtoivat kokemuksia olympialaisista.
Vi9
Jan Ruoho tunnustelee mahdollisuuksia jopa European Tourin osakilpailun saamisesta Suomeen.
Vi10
Ville Hautala oli jännittämässä poikansa edesottamuksia SM-maastoissa. Hautala on antanut panoksensa myös Vierumäki Finnish Challengen kumppanuusmyyntiin.
Vi11
Tuore Suomen mestari näytti mallia myös loppukiristä.
Mikko Ilosen Kuulumiset Ja Ajatukset Kiinnostivat Kaiken Ikäisiä. Vi2 Äidit Ja Lapset Löysivät Yhteistä Tekemistä Vierumäen Nurmella. Vi4 Mikko Vastaili Tuttuun Tapaansa Tyhjentävästi Ja Innnoittavasti Juuso Ilkan Esittämiin Kysymyksiin. ”Näillä Täytyy Lyödä Yllättävän Kovaa”, Totesi Ilonen Snag Golfista. Nimikirjoitukset Tekivät Kauppansa. Tapani Ilkka Ja Mikko Ilonen Vaihtoivat Kokemuksia Olympialaisista. Jan Ruoho Tunnustelee Mahdollisuuksia Jopa European Tourin Osakilpailun Saamisesta Suomeen. Ville Hautala Oli Jännittämässä Poikansa Edesottamuksia SM-maastoissa. Hautala On Antanut Panoksensa Myös Vierumäki Finnish Challengen Kumppanuusmyyntiin. Tuore Suomen Mestari Näytti Mallia Myös Loppukiristä.

Mikko Ilonen on hengessä mukana

Mikko Ilonen on jo pitkään tuntenut saaneensa golfilta niin paljon, että haluaa antaa sille myös takaisin. Siksi hän on tullut varhaisena toukokuun sunnuntaina tervehtimään golftaipaleensa alkumatkassa olevia junioreja Vierumäen golfseuran avoimien ovien tapahtumaan.

Popcorn maistuu ja lapsilla riittää tekemistä useilla erilaisilla tehtävärasteilla. Pomppulinnakin löytyy.

”Kiva kun saadaan tämän ikäiset viettämään kentälle aikaa. Täällä on niin hyvin tilaa monenlaiseen.”

Mikko jakaa nimikirjoituksia, vaihtaa kuulumisia tuttujen kanssa ja kertoo Juuso Ilkan vetämässä haastattelussa omista juniorivuosistaan.

Ilkka on Vierumäen Golfseuran puheenjohtaja ja Ilosen pelikavereita nuoruusvuosilta. Niinpä kaksikko päättääkin haastattelun päätteeksi ottaa haasteottelun Snag Golf -tarratauluun. Pisteet menevät tasan, mutta Mikko julistaa itsensä voittajaksi lähempänä keskustaa olevan paremman pallonsa ansiosta.

Kannattaa mennä harjoituskentälle imemään vaikutteita ja etsimään omaankin peliin sopivia rakennusaineksia

Kilpaileminen on ollut Iloselle aina ”se juttu” golfissa, jo junioriajoista lähtien.

”Pidin heti siitä, kuinka golfpeli heitti itselle jatkuvasti uudenlaisia haasteita. Viihdyin hyvin omissa oloissani eikä pelin sosiaalinen puoli vielä tuossa vaiheessa vetänyt minua suuremmin puoleensa. Kehityksen kannalta oli tärkeää, että Lahden Golf halusi profiloitua urheiluseuraksi ja antoi pelaajille tilaisuuden matkustaa kilpailuihin eri puolille Suomea.”

Kuinka ollakaan, Juuso Ilkka on hetkeä aikaisemmin kertonut, että Vierumäelläkin on junioritoiminnassa viime aikoina budjetoitu hieman totuttua enemmän varoja juniorien kilpailutoimintaan. Se on jo alkanut näkyä edustuspelaajien lisääntyneenä aktiivisuutena.

Kesäkuun lopulla pelattava Finnish International Junior Championship (Hosted by Mikko Ilonen) ja elokuun alun Vierumäki Finnish Challenge tarjoavat vierumäkeläisille poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet kilpagolfin seuraamiseen paikan päällä. Mitä siitä Ilosen mielestä voisi ottaa opiksi?

”Parhaita päiviä pelaajien tekemisten seuraamiseen ovat alkuviikon harjoituspäivät ennen varsinaista kilpailua. Kannattaa mennä harjoituskentälle imemään vaikutteita ja etsimään omaankin peliin sopivia rakennusaineksia.”

Mitään oikotietä menestykseen ei kuitenkaan ole.

”Ihminen tulee hyväksi siinä, mitä tekee paljon. Minäkin olen nähnyt golfini eteen enemmän vaivaa kuin useimmat muut. Eikä tekemisen laadunkaan merkitystä pidä unohtaa.”

Läheinen suhde Vierumäkeen

Ilonen on viihtynyt Vierumäellä hyvin jo nuoruusvuosista lähtien. Viime aikoina maisemat ovat tulleet tutuiksi myös oman perheen lomien aikana.

”Eräänlainen henkinen yhteys on olemassa.”

Tuolta pohjalta Ilosen on ollut helppo syttyä ajatukselle Vierumäen järjestämien golfkilpailujen tukemisesta. Valmiutta olisi isompaankiin rooliin.

”Cooke-kenttä ja Vierumäen ainutlaatuinen kokonaisuus soveltuisivat mielestäni mainiosti myös European Tourin kilpailunäyttämöksi. Niin hyvin, että manageritoimistoni on ollut jopa valmis pohtimaan mahdollisuuksia yhteistyöhön kilpailun järjestämisen merkeissä. Ainakin ajatusleikkiä aiheesta on tarkoitus käydä promoottori Jan Ruohon kanssa.”

Cooke-kenttä ja Vierumäen ainutlaatuinen kokonaisuus soveltuisivat mielestäni mainiosti myös European Tourin kilpailunäyttämöksi.

Vettä myllyyn on tuonut palaute, jota pääkiertueelle nousseet pelaajat ovat antaneet viime kesän Vierumäki Finnish Challengesta.

”Pelaajat ovat kertoneet kokemuksistaan positiivisessa hengessä. Kaikki sanovat koko paketin toimineen erittäin hyvin jo ensimmäisellä yrittämällä.”

Huutokauppaa, sosiaalista mediaa ja pientä huolta nuorista

Jan Ruoho kertoo tyytyväisenä, että Ilosen olympialaisissa käyttämä bägi on yksi artikkeleista Vierumäki Finnish Challengen yhteydessä järjestettävässä huutokaupassa. Muutakin on tarjolla, esimerkiksi Karri Rämön Pelicansin maalin suulla kantama kilpi, jonka seikkailuja on viime aikoina voinut seurata myös sosiaalisessa mediassa (#VierumakiCT, #Kilpi).

Huutokaupan tuotto menee Ruohon mukaan hyväntekeväisyyteen.

”Tarkoituksemme on tukea lapsia ja nuoria, ja nimenomaan paikallisesti, Päijät-Hämeen alueella.”

Lapset ja nuoret ovat olleet myös Ilosen mielessä. Kysymys juniori-ikäisten pelaajien saamisesta golfin pariin askarruttaa.

”Kyllä sitä tulee funtsittua, ja tavallaan kannan kyllä pientä huolta asiasta.”

Mikä lääkkeeksi?

”Golfpiirien pitäisi nykyistä rohkeammin olla tekemisissä muiden lajien kanssa. Yhteistyö olisi omiaan murtamaan lajeihin liittyviä ennakkoluuloja. Nytkin monet pitävät golfia kalliina harrastuksena, vaikka se tosiasiallisesti on hyvinkin edullinen jääkiekon tai jalkapallon kaltaisiin suomalaisiin valtalajeihin verrattuna.”

Pari tuntia Vierumäellä on vierähtänyt. Viimeksi olemme seuranneet, kuinka maastojuoksun SM-kilpailut saatiin päätökseen miesten startilla. Mukana oli viikonloppuna tuhatkunta osallistujaa kaikki sarjat yhteenlaskettuna.

”Tämä on jo kolmas urheilulaji täällä Cooken harjoituskentällä tänä vuonna. Päijänteen ympäriajoakin päästiin kevättalvella seuraamaan lähietäisyydeltä.”

Siinä on jo hyvä alku Ilosenkin peräänkuuluttamalla lajien väliselle yhteistyölle. Mielikuvien murtaminen on hyvässä vauhdissa.