Roope
Roope DSCF6594 DSCF6590 DSCF6581

Menestys monella rintamalla

Neljäs Vierumäki Finnish Challenge oli yleisömenestys viikonlopun vilkkaasta kilpailevasta urheilutarjonnasta huolimatta. Jo lauantaina Cooke Course veti puoleensa satamäärin golfin ystäviä. Sunnuntaina voitiin aika ajoin puhua jopa yleisömerestä.

Golfin lajinäkyvyydestäkin pidettiin huolta. Kaksi puolen tunnin koostetta YLE TV2:lla ja usean tunnin live streaming ISTV:n puolella monikameratuotantona kahtena päivänä toivat kilpailun niidenkin ulottuville, jotka eivät itse päässeet paikalle.

Golfyhteisön sisäisille tapaamisille kilpailuviikko tarjoaa myös otolliset puitteet etenkin nyt, kun Suomen Golfliitto on ottanut roolia pääyhteistyökumppanina. Suomen Golfkentät ry esimerkiksi käytti tilaisuuden hyväkseen ja järjesti kolmannen kilpailupäivän ohessa Resort Hotelilla ensisijaisesti golfyhtiöiden hallitusten puheenjohtajille ja toimitusjohtajille suunnatun, runsaasti osanottajia keränneen, seminaarin.

Taloudellisten reunaehtojen rakentamisen kannalta on vähintään yhtä tärkeää, että myös monet yrityskumppanit ovat löytäneet kilpailun välityksellä uusia tapoja käyttää Suomen Urheiluopiston ainutlaatuisia palveluja ja toimintoja hyväkseen. Kumppaniyhteistyötä tullaankin jatkossa edelleen kehittämään – niin kilpailuviikolla kuin sen ulkopuolellakin.

Lahden seudun matkailullekin Vierumäki Finnish Challengella on annettavaa. Suuri osa 156 pelaajasta viipyy Vierumäellä jopa viikon. Yhteenlaskettujen yöpymisten määrässä vain harva päijäthämäläinen tapahtuma pistää paremmaksi.