Oliver5

Kuumia suomalaisia ja Euroopan amatöörihuippuja

Kun kilpailuviikkoon on kaksi viikkoa aikaa, Vierumäki Finnish Challengen osallistujalistalta päästään poimimaan esiin joitakin mielenkiintoisia nimiä. Lopullinen lähtölista valmistuu vasta kilpailuviikon alussa.

Suomalaispelaajista katseet kiinnittyvät alkukauden näyttöjen perusteella ennen kaikkea erinomaisen peli- ja tulosvireen löytäneeseen Tapio Pulkkaseen ja nousukuntoiseen Oliver Lindelliin.

Kotkalaiselle Pulkkaselle uutta vauhtia uralla tarjosivat niin huolellinen talvikauden leiritys kuin Vierumäeltä saadut villit kortit. Haastajakiertueelle järjestyneiden pelitilaisuuksien vastapainoksi ”Hattu-Tapio” nähdään tällä viikolla Vierumäellä pelikurssin tähtivieraana.

Pulkkanen on sijoittunut Challenge Tourilla tänä vuonna jo kaksi kertaa toiseksi. Neljäs sija kiertueen Road to Oman -rankingissä lupaa tasaisen vauhdin taulukolla pelioikeutta European Tourille ensi kaudeksi. Hyvä sijoitus Suomessa varmistaisi tukevat asemat kiertueen 15 nousuun oikeutetun kärkipelaajan joukossa.

Neljäs sija kiertueen Road to Oman -rankingissä lupaa tasaisen vauhdin taulukolla pelioikeutta European Tourille ensi kaudeksi.

Viime viikkoina Pulkkasta on suomalaisista säestänyt näyttävimmin Oliver Lindell. Nuori porvoolainen pelasi viikonloppuna Sardiniassa yhteistuloksen -17, joka toi kauden ja koko uran parhaan sijoituksen Challenge Tourilla. Jaettu seitsemäs sija oli pykälää parempi kuin toukokuinen kahdeksas sija uudessa Match Play 9 -kilpailussa.

Muista suomalaisista Vierumäelle odotetaan Aasiassa uraansa rakentanutta Janne Kaskea, kesäkuussa KPMG Trophyssa neljättä sijaa jakanutta Kalle Samoojaa, Nordic Leaguessa äskettäin voittoon pelannutta Antti Ahokasta ja esimerkiksi Teemu Bakkeria, joka on tuore PGA:n mestari ja viime vuonna korkeimmalle sijoittunut suomalaispelaaja Vierumäellä.

Mukaan pääsevät suomalaiset amatöörit saavat kirittäjikseen kovia nimiä Euroopan huipulta. Skotlannin Robert McIntyre on vasuri, viime vuoden Amateur Championshipin finalisti ja eurooppalaisista amatöörien maailmanlistalla toiseksi korkeimmalla (7:s.). Hänet haastaa Norjan nuori Kristoffer Reitan, joka ehti jo ottaa vastaan college golf -stipendin, mutta päätti kevään aikana siirtyä vielä tämän vuoden puolella ammattilaiseksi ja jättää yliopisto-opinnot väliin.

Osallistumismahdollisuutta on tarjottu myös Italian Luca Cianchettille, joka oli kaksi viikkoa sitten voittaa Euroopan henkilökohtaisen amatöörimestaruuden toisen kerran peräkkäin. Temppuun on toistaiseksi yltänyt vain yksi pelaaja, Englannin Ashley Chesters. Muita aiempia voittajia ovat esimerkiksi Sergio Garcia, Rory McIlroy ja Victor Dubuisson.

Kuva: Oliver Lindelliltä voidaan viime viikkojen esitysten perusteella odottaa vahvaa panosta suomalaisyleisön edessä.