Vesa

Kumppanuus on vastaus SKF:n toiveisiin

SKF:n Suomen toimitusjohtaja Vesa Alatalo tuntee Vierumäen ladut. Hiihtäen on tämänkin talven aikana taittunut yli 500 kilometriä, joista noin 300 Suomen Urheiluopiston maisemissa. Tänään on luvassa vielä jokunen lisää, sillä Alatalo on tullut sukset mukanaan allekirjoittamaan elokuiseen golfin Vierumäki Finnish Challengeen liittyvää kumppanuussopimusta.

Kyse on paljosta muustakin kuin pelkästä golfista.

”SKF ja Vierumäki ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Olemme järjestäneet henkilökunnalle kuntotestejä täällä yli kymmenen vuoden ajan, pitäneet sisäisiä kokouksiamme ja isännöineet asiakkaitamme. Sijainti on erinomainen ja mahdollisuus yhdistää muu toiminta vapaa-ajan aktiviteetteihin kruunaa kokonaisuuden.”

Golf on tässä yhä kiireisemmäksi mielletyssä ajassa auttanut löytämään keinon, jolla voimme viettää laatuaikaa asiakkaittemme kanssa.

Alatalo uskoo, että yhdessä liikkuminen on auttanut yhteishengen lujittamisessa. Vuoden välein toteutetut testaukset ovat puolestaan motivoineet työntekijöitä pitämään kunnostaan omaehtoisestikin entistä parempaa huolta. Työssä jaksetaan paremmin ja sairauspoissaolotkin pysyvät kurissa.

Kumppanuus syntyi palveluista, joita SKF olisi muutenkin käyttänyt

Vierumäki Finnish Challengen merkeissä allekirjoitettu kumppanuussopimus paketoi yhteen mittavan määrän ympäri vuoden ajoittuvia ja  Suomen urheiluopiston puitteissa järjestettäviä tapahtumia. On johtoryhmän kokouksia työhyvinvointikokonaisuuksineen, ohjattuine liikuntoineen ja majoituksineen. On myyntikokouksia ja golfin ympärille rakennettuja VIP-asiakastilaisuuksia Pro-Am-lähtöineen. Ja paljon muuta.

Myyntipäällikkö Ville Hautala Vierumäeltä kertoo pitävänsä SKF:n kanssa solmittua sopimusta malliesimerkinä siitä, kuinka Vierumäki Challengen nimissä syntynyt kumppanuus parhaimmillaan toimii. Ja Alatalo nyökkäilee hyväksyvästi.

”Kumppanuutemme on rakennettu sellaisista palveluista, joita me olisimme muutenkin käyttäneet.”

Golf on yksi tärkeistä mausteista kokonaisuudessa.

”Golfkilpailuilla ja muilla golfiin kytkeytyvillä asiakastapahtumilla on meillä pitkät perinteet. Golf on tässä yhä kiireisemmäksi mielletyssä ajassa auttanut löytämään keinon, jolla voimme viettää laatuaikaa asiakkaittemme kanssa. Se on ollut toimiva tapa pitää huolta asiakassuhteista ja auttaa asiakkaitakin verkostoitumaan keskenään. Vierumäki Finnish Challenge palvelee näitä tavoitteita erinomaisesti.”

SKF:n laakerit siivittävät Leo-Pekka Tähden huippuvauhtiin

Yhteiskuntavastuutakin SKF haluaa olla urheilusponsoroinnilla kantamassa. Suomessa tukea on annettu ennen kaikkea vammaisurheilulle. Yhtiö on ollut mukana järjestämässä turnausta nuorille erityisjalkapalloilijoille ja mahdollistanut voittajien matkan Göteborgissa järjestettävään Gothia Cupiin, maailman suurimpaan juniorien jalkapallojuhlaan. SKF on ollut tapahtuman pääyhteistyökumppani vuodesta 2006 lähtien.

Oma lukunsa on vuonna 2015 alkanut yhteistyö viisinkertaisen paralympiavoittajan ja vuoden urheilijan, pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähden, kanssa.

”SKF:llä on ainutlaatuinen ymmärrys pyörivistä laitteista. Yhteistyösopimuksessa Leo-Pekka Tähden kanssa kiteytyy oikeastaan koko SKF:n olemus.”

Kumppanuudelle on järkiperusteet, muistuttaa Alatalo.

”SKF:llä on ainutlaatuinen ymmärrys pyörivistä laitteista. Yhteistyösopimuksessa Leo-Pekka Tähden kanssa kiteytyy oikeastaan koko SKF:n olemus.”

Tähden kelaustuoli kulkee entistä kitkattomammin SKF:n teknisen asiantuntemuksen avulla. Muun muassa Ferrarin F1-tallin käyttämät keraamiset hybridilaakerit ovat auttaneet nipistämään ajoista tärkeitä sekunnin murto-osia pois.

Vierumäki tuli tutuksi kesätöissä

Lumi Vierumäen laduilla alkaa jo sulaa. Kevätaurinko antaa lupauksen pian koittavasta uudesta golfkaudesta. Alatalolla niitä on toistaiseksi takanaan hieman yli 20.

”Golf on yksi harrastus muiden joukossa, mutta ilman muuta tärkeä osa kesäkauden liikuntaa.”

Golfpallon perässä Alatalo tulee säännöllisesti kulkeneeksi myös Vierumäellä. Side näihin maisemiin on pitkä ja luja. Kemiläispoika muutti kolmen vuoden iässä Heinolaan, ja kun kesätöiden hakeminen tuli myöhemmin ajankohtaiseksi, Suomen Urheiluopisto oli luonteva vaihtoehto.

”Vietin täällä vuodesta 1985 kolme lomakautta kesätöissä. Ne olivat sattumoisin juuri sitä aikaa, jolloin golf tuli Vierumäelle mukaan kuvaan Classic-kentän rakennushankkeen myötä.”

Nyt Vierumäki auttaa pitämään huolta kunnosta ja hyvinvoinnista. Niin omasta kuin henkilökunnankin. Luulisi kelpaavan muillekin.