Trio Low

Kokenut suomalaiskolmikko kärjen tuntumassa

Englannin 28-vuotias Tom Murray pelasi 63 lyönnin kierroksella torstaina käynnistyneen Vierumäki Finnish Challengen kärkipaikalle. Lyönnin perässä ovat Ranskan Mathieu Fenasse ja Italian Lorenzo Scalise, Linna Golfissa äskettäin Manner-Euroopan joukkueessa vieraillut amatööri.

Avauskierros piti suomalaisodotukset korkealla. Kierroksensa neljään birdieen lopettanut Kalle Samooja jakaa neljättä tilaa tuloksella 66 (-6). Hyvään vauhtiin pääsivät myös Roope Kakko (68, -4) ja Antti Ahokas (69, -3). Samooja on 30-, Kakko 36- ja Ahokas 33-vuotias. Kokemus oli valttia aika ajoin puuskittaiseksi yltyneessä tuulessa.

”Aika tiukat olosuhteet”, luonnehti Roope Kakko. ”Tuulta oli reippaasti ja kenttä pelaa kovana.”

Kalle Samooja oli tyytyväinen loppukiriinsä ja muutaman tärkeän putin upottamiseen.

”Hyviä putteja lopussa, ei jäänyt lyöntejä kentälle.”

”Kokemuksesta oli etua”, totesi Antti Ahokas ja kertoi tehneensä kentällä paljon hyviä ratkaisuja.

Samooja on Challenge Tourin rankingissä suomalaisista korkeimmalle viidennellä sijallaan. Kautta leimannut otteiden tasaisuus näkyi myös Vierumäellä.

”Tavoitteena tälle viikolle oli päästä nopeasti liikkeelle, ja tavoitteessa pysyttiin. Viime aikoina monet startit ovat olleet vähän hitaita, antaneet kärjelle liikaa etumatkaa.”

Roope Kakko iloitsi päätöksestä, jolla viime aikoina käytössä olleet kehäpainoiset raudat vaihtuivat kilpailun alla perinteisiin pienempilapaisiin bladeihin, tuttuun vanhaan kalustoon.

”Oli nautinto pelata, kun rautalyöntejä pystyi taas kääntämään. Kehäpainoisilla kokeilu oli yksi vaikeina aikoina tehdyistä vääristä valinnoista.”

Vierumäen Cooke-kenttä tarjoaa pelaajille tänä vuonna kunnoltaan erinomaiset viheriöt. Pallo kulkee niin kuin pitääkin, johdonmukaisesti. Kaikki on pelaajasta itsestään kiinni.

Suunnittelullekin sateli kiitosta.

”13. reikä on yksi viime aikojen makeimmista kiertueella pelaamistani lyhyistä par nelosista”, kehui Antti Ahokas. ”On pienestä kiinni, onko reikätulos birdie vai bogi. Itse sorruin bogiin. Tuollaisia reikiä täytyykin olla.”

Tom Murrayn -9 sivusi englantilaisen tähän mennessä alhaisinta kilpailussa pelaamaa tulosta.