K9A8329

Koivulle Vierumäellä taipunut MacIntyre European Tourin vuoden tulokas

Skotlannin 23-vuotias Robert MacIntyre on valittu vuoden 2019 tulokkaaksi European Tourilla. Lisäksi MacIntyrelle myönnettiin Challenge Tourin Graduate of the Year -palkinto. Tulokaspalkintoa ei ole koskaan aiemmin myönnetty vasemmalta puolelta lyövälle pelaajalle.

MacIntyre pelasi viime vuonna ensimmäistä kauttaan haastajakiertueella ja nousi kauden päätteeksi suoraan pääkiertueelle. Loppukauden kiri käynnistyi Vierumäellä, jossa MacIntyre taipui voittoon pelanneelle Kim Koivulle vasta toisella uusintareiällä.

Tällä kaudella MacIntyre on heti osoittanut kuuluvansa European Tourin eliittiin. Kauteen mahtui peräti kolme kakkostilaa ja neljä muuta sijoitusta top kymppiin. Open Championshipissa, ensimmäisessä majorissaan, MacIntyre jakoi kuudetta sijaa. 

MacIntyre jatkaa samalla menestystiellä, jolla aiemmin ovat kulkeneet muun muassa Martin Kaymer ja Brooks Koepka. 11 major-voittoakin haastajakiertueen kautta parrasvaloihin nousseet pelaajat ovat ehtineet ottaa.

Menestyksen myötä MacIntyre on noussut maailmanlistalla jo sijalle 66. Race to Dubaissa MacIntyre oli kauden päätteeksi 11. sijalla Vierumäellä niin ikään viime vuosina nähtyjen Erik van Rooyenin ja Marcus Kinhultin välissä.

Koko kolmikko mahtuu tällä hetkellä maailmanlistan top 100:n joukkoon. Myös Andrea Pavanin ja Matthias Schwabin – Vierumäellä pelanneita hekin – maailmanlistasijoitus on kaksinumeroinen.

Haastajakiertueen rankingin 15 parasta nousivat kauden päätteeksi European Tourille. Huomionarvoista on, että nousijoista vain neljä pelaajaa jätti elokuussa Vierumäen osakilpailun väliin. 

Entäpä pääkiertueen marraskuisesta finaalikarsinnasta läpi menneet? Vierumäeltä tuttuja kasvoja on tuossakin joukossa. Karsinnan nimiinsä vienyt Benjamin Poke esimerkiksi on käynyt Vierumäellä kahdesti missaamassa cutin, viimeksi elokuussa. Kokenut Gregory Havret väläytteli viime kesänä Cooke Coursella osaamistaan, samoin voittokamppailussakin mukana ollut ja paluuta kilpakentille tehnyt Rikard Karlberg. Läpi karsinnoista meni myös kokeneemmat pelaajat Vierumäellä rohkeasti haastanut vasta 18-vuotias Tanskan Rasmus Højgaard.

Sami Välimäki kävi elokuussa Vierumäellä pettymässä, mutta osoitti karsinnoissa jälleen olevansa valmis kovimpaankin seuraan. Paikka pääkiertueella on palkinto pitkään tehdystä määrätietoisesta työstä. Viitteitä tulevasta saatiin Vierumäellä jo kesällä 2017, jolloin Välimäki, tuolloin vielä amatööri, sijoittui suomalaisista korkeimmalle 11. tilallaan.

Ketkä tulevien kausien kuumista nimistä nähdään Vierumäellä ensi kesänä? Tule itse kokemaan kilpailun tunnelma ja poimimaan omat suosikkisi.