KKIM

Kim Koivu perjantain suomalaisnimi

Kaudella jo yhden Challenge Tourin osakilpailun voittanut Kim Koivu antoi perjantaina näytteen iskukyvystään. Seitsemän birdieä ja yhden eaglen sisältänyt kierros toi tulokseksi 65. Se nosti Koivun tuloslistalla kymmenennelle sijalle. Eroa kärkeen on vain kaksi lyöntiä.

”Tosi paljon hyviä lyöntejä tänään. Lähestymiset napsahtivat toistuvasti lipun lähelle. Alle kolmen metrin mittaiset putit upotin kaikki.”

Koivu kertoi lähteneensä kierrokselle selkeällä pelisuunnitelmalla.

”Täällä on yhdeksän draiviväylää. Muissa avauksissa sijoittelen palloa raudalla tai muilla draiveria pienemmillä mailoilla.”

Cooke-kentän neljä par viitosta Koivu pelasi yhteensä viisi alle par’in.

”On ihan selvä, että kärki karkaa, jos par viitosia ei täällä onnistu käyttämään hyväksi. Tuulikin on noilla väylillä tähän asti auttanut.”

Aamulla tuulta oli vain pienen henkäyksen verran, mistä varhaiset lähtijät ottivat täyden edun. Yksi joukosta oli 67 lyönnin kierroksen pelannut ja tuloslistalla lyönnin Koivun takana majaileva Antti Ahokas. 

Myös Oliver Lindell nosti itsensä cut-rajan yläpuolelle. Tulos tänään 68.

”Oli vähän huono flaksikin. Ja kakkosella otin tyhmät kolme puttia. Onneksi peli kääntyi, kun sain kuudennella reiällä upotettua birdiechipin”, Lindell kertoili kierroksen jälkeen.

Päivän onnistujia olivat myös lyöntipelin SM-kilpailussa kakkoseksi pelannut ja viime viikolla Nordic Leaguessa Tanskassa vahvasti esiintynyt Lauri Ruuska sekä yhden iltapäivän parhaista tuloksista pelannut Niclas Hellberg. Päivän tulos molemmilla 68. 

Taistelijoihin lukeutui myös yhteistuloksella -7 (68-69) 13. tilaa jakava Roope Kakko.

”Tosi hyvä päivä. Hyvää peliä. Täytyy oikein antaa taputus olalle.”

Iltapäivän olosuhteita Kakko luonnehti vaativiksi.

”Oli tiukkaa. Sivutuulta melkein koko ajan. Ja lopussa sade sotki pasmat. Tuli niin pimeää, että pari birdiepaikkaa jäi hyödyntämättä.”

Asemiaan perjantaina menettänyt Kalle Samooja (66-71) jakaa Kakon lailla 13. tilaa.

”Alhaista kierrostulosta lähdetään hakemaan. Mukana ollaan vielä. Toivotaan että saadaan suomalaisia samaan ryhmään ja yleisöä reilusti paikalle.”

”Suomi on ollut minulle hyvä”

Amatööriyden ja ammattilaisuuden raja on golfissa häilyvä, ja tämän vuoden Vierumäki Finnish Challenge on siitä hyvä osoitus. Kärkipaikkaa kahden kierroksen jälkeen jakaa Italian 23-vuotias Lorenzo Scalise, joka viidestä bogista huolimatta onnistui pelaamaan perjantaina tuloksen 69.

Scalise osallistui ensimmäiseen ammattilaiskilpailuunsa kesällä 2015 ja sijoittui heti 11. tilalle. Kokemusta on sen jälkeen karttunut keväällä päättyneellä college-uralla.

Scalise oli mukana Linna Golfissa heinäkuussa pelatussa St Andrews Trophyssä. Manner-Euroopan joukkueen voitto jätti mieleen hyvät muistot, ja kuluva viikko vain vahvistaa myönteistä Suomi-suhdetta.

”Suomi on ollut minulle hyvä.”

Varsinaista tavoitetta Scalise ei viikonlopulle halua asettaa. Mutta hän luottaa peliinsä ja kertoo voivansa tällä hetkellä esimerkiksi työstää avauksiaan draiverilla molempiin suuntiin.

”Hyvä sijoitus voisi nostaan minut amatöörien maailmanlistalla 23. tilalta 15 parhaan joukkoon. Se riittäisi suoraan paikkaan European Tourin karsinnan toiseen vaiheeseen.”

Dimitrios Papadatosin pöljä viikko

Kilpailun johdossa yhteistuloksella -11 (66-67) on Australian 27-vuotias Dimitrios Papadatos. Hän lensi keväällä Eurooppaan kokeillakseen siipiään haastajakiertueen Portugalin osakilpailussa. 

Papadatos voitti ja muutti nopeasti matkasuunnitelmansa. Viikon reissu vaihtui 11 viikon rupeamaksi Challenge Tourilla.

Heinäkuussa Papadatos lensi välillä kotiin ja palasi Eurooppaan vasta alkuviikosta. Takana oli heikosti sujunut Asian Tourin viimeviikkoinen Fidzin osakilpailu.

Vierumäen kilpailuun Papadatos kertoo lähteneensä ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia. Matkalla eksyneet mailansakin Papadatos sai haltuunsa vasta kesken keskiviikon pro-am-kierroksen.

Challenge Tourin rankingissä Papadatos on tällä hetkellä sijalla 15. Se riittäisi kauden lopulla varsin vahvaan pelioikeuteen European Tourilla. 

Lauantaina liikkeelle kello 8.00

Lauantain kierros pelataan kahden pelaajan ryhmissä ykköstiiltä aloittaen. Ensimmäinen ryhmä on ulkona 8.00, viimeinen 12.50.

Kuva: Tomi Natri