Triot

Kim Koivu jakaa ykköstilaa, kolme suomalaista kymppikärjessä

Nyt jos koskaan. Suomalaisten peli kulkee, ja voitto Challenge Tourilla kotimaassa on lähempänä kuin aikoihin.

Vuosina 2016 ja 2017 Vierumäki Finnish Challengen lopullisen tuloslistan kymppikärjestä ei löytynyt ainuttakaan kotimaista pelaajaa. Nyt top kympissä kolmen kierroksen jälkeen on kolme suomalaista, joista Kim Koivu (-15) jaetulla piikkipaikalla ja Antti Ahokas (-14) jaetulla kolmannella tilalla vain lyönnin jäljessä. Kalle Samooja (-12) säestää jaetulla kahdeksannella tilallaan kolme lyöntiä kärjen takana. Yleisöllä on monta syytä tulla paikalle.

Koivun ja Ahokkaan 66 ja Samoojan 67 reiän kierrokset kuuluivat päivän parhaisiin. Ainoastaan kokenut Oliver Wilson (-12), viime viikon voittaja, onnistui suomalaisten lisäksi päättämään kierroksensa kuusi alle. 

Myös Niclas Hellberg (-8) pelasi 67 ”fiksun aggressiiviseksi” luonnehtimallaan pelillä. Kohokohta oli suoraan ”donkkina” sadasta metristä reikään uponnut eagle 12. reiällä.

Koivu ja Ahokas selvittivät kumpikin kierroksensa ilman ainuttakaan bogia.

”Tosi stediä peliä”, oli Kim Koivun yhteenveto pelistään. 

Runsaslukuinen yleisökin sai kiitosta.

”Yleisöstä on ilman muuta apua. Sen läsnäolo pitää vain osata ottaa oikein. Vaarana on helposti, että yrittää liikaa. Lähestymiset voivat karata liian pitkiksi.”

Lauantaille Koivu oli asettanut selkeän tavoitteen.

”Tarkoitus oli saada johtopaikka haltuun.”

Tehtävä on siltä osin suoritettu. Sunnuntaina edessä on uusi haaste. Kilpailuhenkiseksi tunnustautuva helsinkiläinen ilmoitti jo kilpailun alla pelaavansa aina voitosta.

Koivulla on tältä vuodelta jo yksi voitto takana. Antti Ahokkaalla niitä on urallaan kaksi. Molemmat ovat vuodelta 2008, joten onnistuminen sunnuntaina tietäisi eräänlaisia kymmenvuotisjuhlia.

”Otin bogittoman kierroksen tähtäimeen kierroksen puolivälissä”, Ahokas kertoi kierroksen jälkeen. Se osoittautui hyväksi taktiikaksi. Ehjä ja tasapainoinen kierros. Kun ei tee virheitä, birdiejäkin alkaa yleensä ennemmin tai myöhemmin tulla.”

Yleisö löysi jo paikalle

Kim Koivu kertoi, että ei ole yhtenäkään lauantaina tavannut kentällä yhtä suurta yleisömäärää. Ahokas meni ylistyksessään vielä pitemmälle.

”Voi jo melkein puhua yleisömassoista. Katsojien reaktion saattoi aika ajoin kuulla kauas. Tällainen tapahtuma ja ilmapiiri on mahtava piristysruiske koko suomalaiselle golfille. Jan Ruoho ja Vierumäki ansaitsevat runsaan kiitoksen.”

Kahdeksatta sijaa jakava Kalle Samooja oli tyytyväinen päiväänsä kentällä.

”Tänään löytyi taas sama jyvä kuin ensimmäisenä päivänä. Yhdeksännen reiän hieman onnekas eagle oli eräänlainen käännekohta, varsinkin kun perään tuli vielä birdie kympille. Ollaan aika lähellä ykkössijaa, jos tällaisen kierroksen saa kokoon huomenna.”

Ykkössija neljä kertaa top kymppiin tänä vuonna sijoittuneelta Samoojalta vielä puuttuu.

”Kauden arvosanaksi voi antaa yhdeksän tai jopa yhdeksän ja puoli. Täyteen kymppiin tarvittaisiin voitto, ja olisi hienoa nousta pääkiertueelle voittajana.”

Kolme kertaa Challenge Tourilla voittaneella ja lauantaina 70 pelanneella Roope Kakolla (-9) on kuusi lyöntiä kärkeen. Kakolla on kyky iskeä alhaisella tuloksella, muistuttaa Madeiralla 2015 otettu voitto. Sunnuntain 63 toi ykköstilan yhteistuloksella -24.

68 lyönnin kierroksen pelannut Lauri Ruuska on yhteistuloksessa -7.  Avaustensa kanssa tuskaillut Oliver Lindell pelasi lauantaina 70 ja on yhteistuloksessa -5.

Kärkiryhmän lähtöaika ykköstiiltä sunnuntaina on 9.15. Siinä Kim Koivua ja Antti Ahokasta kirittää ykköstilaa jakava Robert McIntyre, joka Ahokkaan lailla lyö vasemmalta puolelta.

Parhaalle osallistumisoikeutta vailla olevalle suomalaiselle on sunnuntaina tiedossa palkintona myös kutsu ensi viikolla Ruotsissa pelattavaan European Tourin Nordea Mastersiin.