Oliver Lindell

Kenttä pitää pintansa, uskovat suomalaiset

Keskiviikon pro-am antoi viitteitä Cooke Coursen pelaajille tällä viikolla heittämästä haasteesta. Aamupäivällä pelanneet suomalaiset olivat yksimielisiä siitä, että pohjoisen puolelta puhaltava tuuli tuo oman lusikkansa soppaan.

”Kenttä on täysin erilainen kuin aiempina vuosina”, kommentoi kokenut Antti Ahokas. ”Kaikki par vitoset pelataan vastatuuleen.”

Viheriöitä suomalaiset luonnehtivat aiempia vuosia kovemmiksi, mikä tuo lisää haastetta lähestymisiin ja lähipeliin. Liukkauttakin viheriöillä on sopivasti.

”Loistava lähtökohta viikolle”, Ahokas tiivisti.

Ahokas on pelannut nousujohteisesti aiemmat kolme Vierumäki Finnish Challengea. Sijoitus on parantunut kerta kerralta. Paras saavutus toistaiseksi on viime kesän neljäs sija.

Challenge Tourin rankingissä Ahokas on sijalla 47, Oliver Lindell parhaana suomalaisena neljä sijaa korkeammalla. Rankingin sijoille 16–45 sijoittuneet pelaajat pääsevät kauden lopuksi suoraan European Tourin karsintojen finaalivaiheeseen.

”Tilanteeni on rankingin valossa parempi kuin kertaakaan aiemmin ennen Vierumäen kilpailua”, Lindell kertoi.

Parempi ranking-sijoitus on jäänyt pienestä kiinni. Paikka top kympissä tuo yleensä pelipaikan seuraavan viikon kilpailuun. Kympin sakki on jäänyt Lindelliltä kaksi kertaa harmittavasti lyönnin päähän. 

Sijoitus kymppikärkeen lopulta tuli Itävallassa kaksi viikkoa sitten. Se jäi kuitenkin tavallaan hyödyntämättä, koska paikka kotikilpailuun oli jo olemassa.

Lindell kuuluu Ahokkaan ja Roope Kakon ohella niihin Team Finlandin pelaajiin, joille Suomen Golfliitto on kutsujen hallinnoijana taannut kotikilpailun lisäksi seitsemän muuta starttia kiertueen osakilpailuissa. Nyt noista kutsuista on Lindellillä enää yksi käyttämättä. Sijoituksia kymppikärkeen tarvittaisiin.

Tulostaso pysyy kurissa?

Kim Koivun voittotulos viime vuonna oli 267 (-21). Suomalaiset eivät usko voittotuloksen ainakaan paranevan.

”Ei se siitä kovemmaksi mene, siitä voin lyödä melkein vetoa”, oli Oliver Lindellin mielipide.

Sami Välimäki on panostanut kaudella Pro Golf Touriin, satelliittikiertueeseen, jonka viisi kärkipelaajaa saavat kauden päätteeksi pelioikeuden Challenge Tourille. Välimäki on tällä hetkellä 10. sijalla. Top 5 vaatisi hänen mukaansa voiton loppukaudesta. 

Yksi voitto Välimäellä on jo helmikuulta. Sen hän sanoo tulleen yllätyksenä, puskista kesken varusmiespalveluksen.

”Kesäkaudella on taas päässyt hyvin harjoittelemaan. Peli on mennyt nousujohteisesti eteenpäin.”

Välimäki oli 11. tilallaan kesän 2017 kilpailun paras suomalainen, tuolloin vielä amatöörinä.

Sami Välimäki (oik.) oli kesällä 2017 kilpailun paras suomalainen.

Kotikisatunnelmaa

Antti Ahokas aloitti kautensa komeasti kakkostilalla, mutta sen jälkeen on ollut vaikeampaa.

”Kausi on ollut kaksijakoinen. Kova alku oli itsellekin vähän yllätys, ja sen jälkeen peli on luisunut alaspäin. Nyt lähdetään kääntämään kelkkaa. Onneksi tunnelin päässä on jo näkynyt valoa.”

Ahokas muistutti Vierumäellä kilpailuviikkoina vallinneesta tunnelmasta.

”Kotikilpailufiiliksen rakentaminen on onnistunut tosi hyvin. On ollut hienoa pelata, kun yleisö on löytänyt mukavasti paikalle.”

Kakolle takaisku

Urallaan kolmeasti Challenge Tourilla voittanut Roope Kakko joutui jättämään aamun pro-amin väliin vanhan niveltulehdusvaivan uusiuduttua. Oli hakeuduttava hoitoon turvotuksen saamiseksi kuriin. Täysi kuntoutuminen kilpailuun oli vielä iltapäivällä epävarmaa.

Suomalaispelaajien lähtöajat torstaina:

Aamulähdöt

Tee 1

8.20 Aleksi Myllymäki

8.30 Oliver Lindell

8.40 Roope Kakko

9.00 Peter Erofejeff

9.30 Rasmus Karlsson (AM)

Tee 10

8.20 Kalle Sneck

9.20 Mikael Salminen

Iltapäivälähdöt

Tee 1

12.30 Lauri Ruuska

12.40 Joonas Granberg

12.50 Albert Eckhardt

13.00 Toffe Jusslin

13.10 Sami Välimäki

13.30 Antti Ahokas

Tee 10

14.10 Alex Hietala (AM)

14.30 Ilari Saulo (AM)