Voittajat

Kenen vuoro juhlia?

Sam Walker 2016, Paul Howard 2017. Vierumäki Finnish Challengen voittajat ovat tähän mennessä tulleet Englannista. Kumpikin on myös ollut melkoinen yllättäjä, myös itselleen.

Walkerin voittotulos oli -15, Howardin -17 kolmen kierroksen mittaiseksi typistyneessä kilpailussa.

Pysyykö tulostaso yhtä alhaisena, vai tuleeko siitä vieläkin alhaisempi? Kiertueen kärjen vauhti on parhaimmillaan yhtä kovaa kuin Euroopan pääkiertueella, ja tällä hetkellä Cooke-kentän kuntokin antaa tuloksenteolle hyvät edellytykset. Avauksiin mittaa antavaa rullia on runsaasti, raffi ei tuota suurempia vaikeuksia ja pallo käyttäytyy viheriöillä johdonmukaisesti.

Paljon on kiinni tuulesta. Jos kilpailupäivinä tuulta saadaan niin kuin saatiin maanantaikarsinnassa, hyvien avausten ja niiden petaamien lähestymisten merkitys korostuu. Jos palloa joutuu myötätuulessa toimittamaan viheriölle karheikosta tai haastavasta tulosuunnasta, birdiepaikkoja ei ole tarjolla tuhlattavaksi asti. Joidenkin viheriöiden muodot heittävät pintojen nopeutuessa pelaajalle haasteen, vaikka tuulta ei liiemmin olisikaan.

Kilpailujohtaja Gary Tait oli viikon alussa ilahtunut näkemästään. Kenttä on kunnossa ja valmiina ottamaan pelaajat vastaan.

”Puitteet ovat suurenmoiset, ja kentän layout on erinomainen. Viimeiset kuusi reikää varsinkin tekevät vaikutuksen.”