Oliver Ti

Kauden 2018 suomalaisnäkymät

Vuodesta 2018 on Challenge Tourilla tulossa suomalaisittain päättynyttäkin kautta mielenkiintoisempi, ainakin pelaajien määrällä mitattuna. Pääkiertueelle itsensä pelanneen Tapio Pulkkasen jättämää aukkoa paikkaamaan saadaan useita uusia kotimaisia seurattavia.

Oliver Lindell lähtee kauden vahvimmalla kortilla. Hänen lisäkseen European Tourin finaalikarsinnan cutin selvittäneet Kalle Samooja ja Kim Koivu voivat halutessaan suunnitella varsin kattavaa kausiohjelmaa. Lindellillä on kolmikosta parhaat mahdollisuudet mahtua mukaan myös joihinkin European Tourin kilpailuihin.

Näytön paikkoja ensi kaudella haastajakiertueen pääkilpailujen ulkopuolella on tarjolla myös Roope Kakolle ja esikarsintojen kautta finaaliin Koivun lailla itsensä taistelleille Mikael Salmiselle ja Linus Väisäselle. Sijoituksia top kymppiin tilaisuuden tarjoutuessa tarvitaan, jos startteja kauden mielitään enemmän. Toinen vaihtoehto ovat villit kortit.

Mikael Salmisen tilanne on varsin herkullinen, sillä hänellä on finaalikarsinnasta saadun kategorian lisäksi käytössään Finnish Tourin Road to Vierumäen tuomat kahdeksan villiä korttia. Finnish Tourin kärkikolmikosta villeillä korteilla kilpailemaan pääsevät myös Lauri Ruuska ja Peter Erofejeff.

Haastajakiertueen vakiokasvoihin usean kauden ajan lukeutuneeen Jaakko Mäkitalon tilanne on haastava. Rankingin 143:s sijan tuomalla kategorialla ei monia ovia aukaista.

Nordic Leaguen kautta ei suomalaisia tänä vuonna Challenge Tourille saatu. Antti Ahokkaan meno näytti pitkään hyvältä, mutta rankingin top viiteen se ei lopulta riittänyt. Voitto Ruotsin kiertueelta kesältä muistuttaa Ahokkaan potentiaalista.

Suurimmat odotukset kauden edellä kohdistuvat finaalikarsinnassa lähelle European Tourin jäsenyyttä yltäneisiin Lindelliin ja Samoojaan sekä uutta vahtia uralleen hakevaan kokeneeseen Roope Kakkoon.

Lindell ja Samooja osoittivat jo päättyneellä kaudella olevansa lähellä haastajakiertueen terävintä kärkeä. Lindell pelasi itsensä kuusi kertaa top kymppiin, Samoojakin neljästi.

Challenge Tourin kauden 2018 ohjelmaa ei ole vielä julkistettu. Kausi alkaa perinteisesti maaliskuussa pelattavalla Kenian osakilpailulla. Kaudella 2017 kilpailuja oli yhteensä 27 ja kiertue pysähtyi reitillään 21 maahan. Suomen osakilpailu, Vierumäki Finnish Challenge, järjestetään Vierumäellä elokuun alussa.

Vierumäellä tänä tai viime vuonna nähdyistä pelaajista tiensä European Tourille raivasivat joko suoraan tai karsinnan kautta Tapio Pulkkasen lisäksi ainakin Marcus Kinhult, Julien Guerrier, Ryan Evans, Chase Koepka, Scott Fernandez, Andrea Pavan, Pontus Widegren, Charlie Ford, Jeff Winther ja Matthias Schwab. Vuonna 2016 Vierumäellä vierailleista Alexander Björk ja Dylan Frittelli ovat parhaillaan mukana European Tourin kauden huipentavassa DP World Tour Championshipissä.

Challenge Tourin kärki pelaa huippugolfia – myös Vierumäellä.

Road to Omanin ranking-sijoitukset 2017

1. Tapio Pulkkanen

35. Oliver Lindell

71. Kalle Samooja

117. Roope Kakko

143. Jaakko Mäkitalo

187. Linus Väisänen