Oliver

Kakolla, Samoojalla ja Lindellillä vahvimmat kortit Challenge Tourille 2017

Euroopan pääkiertueen ja haastajakiertueen ovet käyvät molempiin suuntiin. Se nähtiin jälleen tämän kauden päätteeksi, kun Roope Kakko joutui pettymään European Tourilla, Teemu Bakker menetti lujan otteensa Challenge Tourista ja Oliver Lindell puolestaan ponnisti Nordic Leaguesta pykälää korkeammalle.

Tapio Pulkkanen nousi Bakkerin tavoin kauden 2015 päätteeksi Challenge Tourille satelliittikiertueilla pelatun ehjän kauden jälkeen. Kausi 2016 ei sujunut odotusten mukaan, ja Pulkkanen joutui hakemaan uutta vauhtia European Tourin karsinnoista. Kotkalainen ylsi karsintafinaaliin asti, mutta vahvaa korttia haastajakiertueelle ei palkinnoksi tullut. Cut jäi selvittämättä, mikä jätti käteen kategorian 15.

Pykälää vahvemmalla kortilla haastajakiertueella jatkaa Jaakko Mäkitalo, jonka sijoitus Road to Oman -rankingissä riittää kategoriaan 14. Pelimahdollisuuksia on ensi kaudella luvassa vähemmän kuin kolmella edelliskaudella.

Nordic Leaguen kokonaispisteissä toiseksi sijoittunut Oliver Lindell jatkaa nousujohteista uraansa Challenge Tourin kategorialla 13. Päättyneellä kaudella tasaisesti esiintyneen Kalle Samoojan kategoria ensi kaudella on 10. Sen varaan voi rakentaa hyvinkin täyden kauden.

Pelimahdollisuuksia on runsaasti tarjolla myös Roope Kakolle, jonka Race to Dubai -sijoitus European Tourilla riittää haastajakiertueella kategoriaan 7.

Muiden suomalaispelaajien esiintymiset Challenge Tourilla ovat kaudella 2017 etupäässä villien korttien varassa. Osa pääsee kokeilemaan siipiään Vierumäki Finnish Challengessa.

Kuva: Oliver Lindell nähdään kaudella 2017 Challenge Tourilla.