Lätkäjaakko

Jännitystä Turkissa

Ainakin viisi suomalaista on mukana, kun Challenge Tour rantautuu ensimmäistä kertaa Euroopan puolelle tämän kauden aikana. Belekin kentillä on viime aikoina ollut varsin väljää Turkin sisäpoliittisten levottomuuksien vuoksi, mutta tällä viikolla tunnelma tiivistyy, kun Turkish Airlines Challenge polkaistaan käyntiin.

On mielenkiintoista nähdä, mikä on Roope Kakon iskukyky kilpailutauon jälkeen. Parhaimmillaan se on riittänyt voittoon asti, ja nyt työkalupakista löytyy lisää pääkiertueelta ammennettua kokemusta. Kärkipaikkaakin hallussaan pitänyt Kalle Samooja puolestaan osoitti kauden maaliskuun lopulla avanneessa Kenian osakilpailussa, että eväät alhaisiin tuloksiin ovat jo alkukaudesta olemassa.

Antti Ahokas, Tapio Pulkkanen ja Jaakko Mäkitalo ovat mukana lähtölistalla Vierumäki Finnish Challengen kautta järjestyneiden vaihtokorttien ansiosta. Kolmikolla on erinomainen ja tervetullut mahdollisuus näyttöjen antamiseen. Ahokas ja Pulkkanen ehtivät hakea kilpailutuntumaa jo Nordic Leaguen talvisarjasta Espanjasta.

Jaakko Mäkitalo sai Keniassa tiedon mukaan pääsystä varhain torstaiaamuna vain muutama tunti ennen omaa lähtöaikaa.

Oliver Lindell on lentänyt Turkkiin samankaltaisissa tunnelmissa kuin Mäkitalo Keniaan neljä viikkoa sitten. Lindell on tätä kirjoitettaessa kolmannella varasijalla, joten paikka kilpailussa on vielä epävarma. Kaikki on vielä mahdollista. Jaakko Mäkitalo sai Keniassa tiedon mukaan pääsystä varhain torstaiaamuna vain muutama tunti ennen omaa lähtöaikaa.

Challenge Tour pysähtyy Turkin jälkeen seuraavan kerran Portugalissa, jossa on 11.-14.5. vuorossa yhteiskilpailu European Tourin kanssa. Palkintorahaa on tuolloin jaossa peräti 500 000 euroa.

Haastajakiertueen rankingin, Road to Omanin, 15 kärkinimeä saavat kauden päätteeksi palkinnoksi pelioikeuden pääkiertueelle. Sijoille 16–45 yltäneet pääsevät suoraan European Tourin karsintojen finaalivaiheeseen. Ennen Turkin osakilpailua Oliver Lindell on rankingissä 38:lla ja Kalle Samooja 46:lla tilalla.

Sunnuntaina jännitetään suomalaisten lopullisia sijoituksia tämän viikon kilpailussa. Päivä kannattaa muutenkin panna merkille. Silloin on jäljellä tasan sata päivää siihen, kun Vierumäki Finnish Challenge käynnistyy.

Voit seurata kilpailua täältä.

Kuva: Vierumäellä ehdittiin jäällekin viime vuoden kilpailun aikana. Jaakko Mäkitalo oli yksi tuntumaa luistimiin hakeneista.