Detry

Haastajakiertueen nousijat vauhdilla liikkeelle European Tourilla

Helmikuun lopun Joburg Open oli jälleen hyvä osoitus siitä, että Challenge Tourin parhaat ovat seuraavalla kaudella valmiita pelaamaan jopa European Tourin kärkisijoista.

Aaron Rai oli Etelä-Afrikassa seitsemäs, Romain Langasque 11:s. Pep Angles ja Vierumäellä tuntumaa jääkiekkoon ottanut Dylan Frittelli sijoittuivat jaetulle 16. sijalle. Ruotsalaiset Anton Karlsson ja Pontus Widegren jakoivat 23. tilaa, vaikka Karlsson taisteli 60 reiän ajan jopa aivan kärkisijoista. Vierumäellä voittanut Sam Walker jakoi 38. tilaa

Challenge Tourin parhaat ovat seuraavalla kaudella valmiita pelaamaan jopa European Tourin kärkisijoista.

Moni pääkiertueen tähdistä jätti Joburg Openin väliin, mutta Race to Dubai, European Tourin ranking, vahvistaa käsityksen tulokkaiden vahvasta alkukaudesta. Haastajakiertueen ykköseksi viime kaudella itsensä pelannut Jordan Smith on European Tourin rahalistalla 20:s, Belgian Thomas Detry 37:s. Kumpikin on sijoittunut kaudella kerran kolmanneksi.

Jos tahti jatkuu samanlaisena, korttinsa pääkiertueelle uusivat näillä näkymin myös Alexander Björk (45:s), Ryan Fox (53:s) ja Langasque (60:s). Jokainen on sijoittunut kerran kymppikärkeen. Rankingin top 100:ssa ovat helmikuun lopulla myös Joel Stalter, Pep Angles ja Sam Walker.

Usko tilastoja, jos et muuten usko: kiertueen kärki pelaa Challenge Tourilla huippugolfia. Vierumäelläkin voi elokuussa päästä seuraamaan pelaajia, joista koko golfmaailma puhuu vuoden tai kahden sisällä.

Kuva: Thomas Detry haki Vierumäeltä vauhtia European Tourille.