Erofejeff

Finnish Tourilla alkaa villien korttien metsästys

Kauden 2017 Audi Finnish Tour käynnistyy Nordcenterissä sähköisissä tunnelmissa. Vapun koleudesta ei ole enää tietoakaan, kun miesten kilpailun osanottajien mieltä lämmittää lupaus kauden kolmelle parhaalle järjestyvistä villeistä korteista Challenge Tourille, maanosan kakkoskiertueelle.

Taustalla on täksi kaudeksi aloitettu yhteistyö haastajakiertueen Suomen osakilpailua järjestävän Vierumäen kanssa. Uusi Race to Vierumäki -konsepti tarkoittaa sitä, että kokonaisrankingin kolme parasta saavat kaudelle 2018 käyttöönsä kahdeksan villiä korttia Challenge Tourin osakilpailuihin. Yksi näistä on ensi vuoden Vierumäki Finnish Challenge.

Kokonaisrankingin kolme parasta saavat kaudelle 2018 käyttöönsä kahdeksan villiä korttia Challenge Tourin osakilpailuihin.

Villien korttien arvo nähtiin viime kaudella, kun uralleen uutta vauhtia hakenut Kalle Samooja vakiinnutti niiden ansiosta paikkansa Challenge Tourilla. Tuoreessa muistissa on puolestaan kahden viikon takainen Turkin osakilpailu, jossa villeillä korteilla mukaan päässeet Tapio Pulkkanen, Antti Ahokas ja Jaakko Mäkitalo selvittivät kaikki komeasti cutin ja jossa Pulkkanen sijoittui lopulta toiseksi. Ovet ovat Pulkkaselle jälleen avautumassa isompiin ympyröihin.

Villien korttien houkuttelevuus porkkanana näkyy heti Finnish Tourin avauksessa. Mukana on poikkeuksellisen mittava joukko nimimiehiä Roope Kakon ja Jaakko Mäkitalon kaltaisia rutinoituneita ammattilaisia myöten. Mielenkiinto kohdistuu myös esimerkiksi Vierumäellä viime kesänä suomalaisista ehjimpään esitykseen yltäneeseen Teemu Bakkeriin ja uraansa päättäväisesti rakentavaan Peter Erofejeffiin. Unohtamatta Mikael Salmista, Erik Myllymäkeä ja pitkää listaa muita potentiaalisia menestyjiä.

Kilpailun tulospalvelu.

Kuva: Peter Erofejeff tähyää kohti menestystä.