European Tourillakin Nähty Pedro Oriol Pelaa Parasta Kauttaan Haastajakiertueella.
Oriol
European Tourillakin nähty Pedro Oriol pelaa parasta kauttaan haastajakiertueella.
Connelly
Austin Connelly on toistaiseksi Vierumäelle ilmoittautuneiden joukossa. Takana on vahvoja näyttöjä Openista ja Nordea Mastersista.
Bakker
Teemu Bakker sijoittui viime vuonna suomalaisista korkeimmalle.
European Tourillakin Nähty Pedro Oriol Pelaa Parasta Kauttaan Haastajakiertueella. Austin Connelly On Toistaiseksi Vierumäelle Ilmoittautuneiden Joukossa. Takana On Vahvoja Näyttöjä Openista Ja Nordea Mastersista. Teemu Bakker Sijoittui Viime Vuonna Suomalaisista Korkeimmalle.

Ennakkosuosikkeja ja mustia hevosia

Enää muutama päivä, ja sitten Vierumäki Finnish Challenge kokoaa yhteen 156 golftaituria meiltä ja muualta. Valtaosa pelaajista on ammattilaisia, mutta mukana on myös mielenkiintoisia amatöörinimiä.

Suomalaisamatööreistä näytön paikan saavat Suomen Golfliiton päätöksellä Matias Honkala, Sami Välimäki ja Talissa lyöntipelin SM-kisoissa lähellä voittoa ollut Antti-Jussi Lintunen. Tervetuloa kannustamaan nuori kolmikko vahvaan esitykseen kotiyleisön edessä.

Kokemus oli valttia viime kesänä, jolloin 38-vuotias Sam Walker pelasi voittajaksi ja aloitti nousunsa kohti European Tourin jäsenyyttä. Walkerin yhteistulos oli -15. Pistetäänkö tällä kerralla vielä paremmaksi? Pitääkö European Tourille niin ikään nousseen Dylan Frittellin siirtosäännön turvin Cookella pelaama 63 pintansa?

Tämän kauden tasaisesti esiintyneistä menestyjistä Vierumäelle odotetaan ainakin Tapio Pulkkasta, Ryan Evansia, Joel Sjöholmia, James Heathia, Garrick Porteousia ja Pedro Oriolia. Kuusikko löytyy Road to Oman -rankingin sijoilta neljä, viisi, kuusi, 11, 14 ja 15.

Pitääkö European Tourille nousseen Dylan Frittellin siirtosäännön turvin Cookella pelaama 63 pintansa?

Evans, Sjöholm ja Porteous lukeutuvat kauden voittajiin. Kaiken kaikkiaan tällä kaudella voittoon yltäneitä pelaajia Vierumäelle on ilmoittautunut mukaan seitsemän.

Viime kesänä Vierumäellä kakkostilaa jakaneista pelaajista mukana on kaksi, Scott Henry ja Darius van Driel. Siivittävätkö hyvät kokemukset lentoon myös toisella yrittämällä?

Osanottajalista täydentyy ja täsmentyy vielä lähipäivinä. Voit seurata tilannetta täältä.

Kuka tällä kerralla paras suomalainen?

Suomalaispelaajista katseet kohdistuvat kilpailun käynnistyessä ennen kaikkea Pulkkaseen ja heinäkuussa erinomaisen tuloskunnon löytäneeseen Oliver Lindelliin. Kaksikon takana on kuitenkin pitkä rivi haastajia SM-lyöntipelin viime viikonloppuna voittaneesta Lauri Ruuskasta Finnish Touria kaksi kautta hallinneeseen Mikael Salmiseen. Mielenkiintoista on myös nähdä, millaisen peli-ilon Challenge Tourilla urallaan kolmesti voittoon yltänyt Roope Kakko löytää.

Amatöörit, Ruuska ja Salminen ovat Vierumäellä mukana villin kortin turvin Golfliiton ja PGA:n kanssa yhdessä sovittujen kategorioiden mukaisesti. Villillä kortilla suomalaisista pääsevät kilpailemaan myös Juha Ruponen, Patrick Roos, Niclas Hellberg, Antti Ahokas, Linus Väisänen, Teemu Bakker, Tuomas Salminen, Janne Kaske, Erik Myllymäki ja Peter Erofejeff. Yksi paikka on yhä auki.

Connelly säväytti Open Championshipissä

Etsitkö mustaa hevosta? Sellainen voisi olla Yhdysvaltain ja Kanadan kaksoiskansalainen Austin Connelly. Golfista jo 18 kuukauden iässä innostunut 20-vuotias nuorukainen roikkui viikonloppuna kolme kierrosta kärjen vauhdissa Royal Birkdalen Open Championshipissä. Nordea Mastersissa European Tourilla tulokseksi tuli aiemmin kesällä jo kahdeksas sija. Connellyn peli on hyvä osoitus siitä, että menestymiseen ei aina tarvita suuria lihaksia.

Connellyn peli on hyvä osoitus siitä, että menestymiseen ei aina tarvita suuria lihaksia.

Vierumäki tarjoaa monipuoliset ja elämykselliset puitteet kilpailun seuraamiseen jo harjoituspäivistä lähtien. Jos muut kiireet estävät saapumisen paikalle jokaisena kilpailupäivänä, tapahtumia voi seurata myös sosiaalisesta mediasta (facebook ja #VierumakiCT) ja tältä kilpailusivustolta. Mukana ajankohtaisseurannassa ovat Sima Helsingin ammattilaiset, jotka työstävät MTV:lle jälkilähetyksenä nähtävää koostetta kilpailutapahtumista.