Tapsa

Enää 10 viikkoa odotusta, pullat hyvin uunissa

Suomen kesä tulee ja menee sellaisella vauhdilla, että kymmenen viikon päästä koittava Vierumäki Finnish Challengekin osuu kohdalle nopeammin kuin uskommekaan.

Valmistelut ovat olleet hyvässä vauhdissa jo pitkään. Hyviä uutisiakin on kerrottavana.

”Talouden kokonaisuus näyttää jo tässä vaiheessa valoisammalta kuin viime vuonna”, iloitsee promoottori Jan Ruoho, jolle jo edelliskerta oli onnistuminen.

”Talvikin kohteli meitä edellisvuotta armollisemmin, vaikka haasteita riittää tänäkin kesänä.”

Yleisölle on jälleen tarjolla huippugolfia. Kärki haastajakiertueella on niin terävän kova, että parhaiden pelaajien siirtyminen pääkiertueelle on tälläkin kaudella sujunut heittämällä.

Suomalaispelaajat ovat viime viikkoina keränneet onnistumisia vuorovedolla, kiitos osittain Vierumäen kilpailun avulla järjestyneiden villien korttien.

Ilahduttavinta on, että suomalaispelaajat ovat viime viikkoina keränneet onnistumisia vuorovedolla, kiitos osittain Vierumäen kilpailun avulla järjestyneiden villien korttien.

Tapio Pulkkasen ”pöljä viikko” Turkissa avasi kotkalaiselle kauteen aivan uudet näköalat, ja kakkostilan jatkoksi tuli vielä toinen sijoitus top kymppiin Portugalissa European Tourinkin ohjelmaan kuuluvassa kilpailussa. Oliver Lindell osoitti puolestaan Andaluciassa voivansa hyvänä päivänä haastaa Challenge Tourin kärkinimet. Ja senhän me jo tiesimmekin.

Roope Kakko, Jaakko Mäkitalo, Kalle Samooja ja Antti Ahokas ovat hekin väläytelleet tavalla, joka lupaa hyvää elokuuta ajatellen. Esimerkiksi Kakon osallistuminen Vierumäen kilpailuun on tosin vielä auki ja riippuu mahdollisista päällekkäisistä pelimahdollisuuksista European Tourilla.

Rankingin 15 kärkipelaajaa saavat kauden päätteeksi pelioikeuden European Tourille. Sijat 16-45 avaavat oven pääkiertueen karsintojen finaalivaiheeseen. Pulkkanen on Road to Oman -rankingissä tällä hetkellä komeasti neljännellä sijalla, Lindell 37:s. Neljästä muusta top 100:n joukossa olevasta suomalaisesta korkeimmalla ovat Kakko (45:s) ja Mäkitalo (68:s).

Nähdäänkö myös Asian Tourille karsintojen kautta noussut ja kauden hyvin aloittanut Teemu Putkonen Vierumäellä? Kilpailuohjelma antaisi siihen hyvät mahdollisuudet. Varmistusta vielä odotetaan.

Jan Ruoho matkustaa tällä viikolla Wentworthiin ja tapaa BMW PGA Championshipin yhteydessä International Sports Managementin Nick Mullenin. Keskustelut koskettelevat muun muassa Vierumäellä kilpailun yhteydessä järjestettävää huutokauppaa. Puheissa ISM:n suuntaan on ollut myös Euroopan johtaviin amatööripelaajiin lukeutuvan Matthias Schwabin saaminen Vierumäelle.

Mitä muuta Wentworthin vierailu poikii? Jos kaikki sujuu nappiin, voimme lähiaikoina kertoa lisää uutisia Vierumäki Finnish Challengen tulevaisuuden suunnitelmista.

Pro-am-osuus kilpailuviikolla järjestetään keskiviikkona 2.8. kahtena kokonaisuutena, aamu- ja iltapäivälähtönä. Nopeimmille on vielä  paikkoja jäljellä. Tutustu kumppanipakettien Silver-vaihtoehtoon tästä.

Kuva: Tapio Pulkkanen on saanut kauteen lentävän lähdön.