Kiertueen Johtaja Alain De Soutrait Ja Promoottori Jan Ruoho.

Challenge Tourin painoarvo kasvaa kaudella 2020

Haastajakiertueelta pääkiertueelle viime vuosina nousseiden pelaajien menestys ei ole jäänyt huomaamatta. Tästä kielii Challenge Tourin uuden kausiohjelman julkistus, jonka yhteydessä tiedotettiin 20 pelaajan saavan kauden päätteeksi pelioikeuden European Tourille. Tähän mennessä määrä on ollut 15 pelaajaa. Päätös on selvä tunnustus haastajakiertueen kyvylle koulia pelaajia maanosan huipulle.

Kauden 2018 nousijoista Robert MacIntyre sijoittui 11. tilalle Race to Dubaissa. Haastajakiertueen rankingissä 21. tilalle sijoittunut ja karsintojen kautta pääkiertueelle marraskuussa noussut vasta 18-vuotias Rasmus Højgaard otti puolestaan juuri ensimmäisen voittonsa European Tourilla.

Uutta Challenge Tourin ohjelmassa on myös kiertueen käynnistyminen jo tammikuun lopulla. Kytkin nousee nopeasti, sillä Etelä-Afrikan Sunshinen Tourin kanssa järjestettävät kolme yhteiskilpailua pelataan kaikki peräkkäisinä viikonloppuina helmikuun puoliväliin mennessä.

Kausi jatkuu Euroopan puolella toukokuussa, jolloin pelataan niin ikään kolme osakilpailua. Ensimmäisenä on vuorossa 7.5. käynnistyvä Prague Golf Challenge.

Challenge Touria johtava Alain de Soultrait on tyytyväinen kiertueen lisääntyvään kansainvälisyyteen.

”Etelä-Afrikka on 51. valtio, jossa haastajakiertue on vieraillut, mikä kertoo omaa kieltään kiertueen globaalista luonteesta. Yhtä lailla olemme iloisia Hollannin osakilpailun paluusta ohjelmaan.”

Alain de Soultrait muistutti, että peräti kolme kauden 2018 päätteeksi European Tourille noussutta pelaajaa onnistui voittamaan pääkiertueella tulokaskaudellaan.

Challenge Tourin kausi 2020 päätetään Mallorcalla marraskuun alkupuolella. Sitä ennen on pelattu kaikkiaan 24 osakilpailua, niiden joukossa heinäkuun lopulle (23.–26.7.) siirtynyt Vierumäki Finnish Challenge. Palkintorahoilla (200 000 euroa) mitattuna Suomen osakilpailu kuuluu kiertueen keskikastiin.

de Soultrait haluaa Challenge Tourin tiedotteessa lausua kiitoksensa kaikille kiertueen kehittymisen mahdollistaneille tahoille.

”Haluamme lausua erityiskiitoksemme kansallisille golfliitoille, promoottoreille, sponsoreille ja partnereille. Ilman näiden tahojen jatkuvaa tukea Challenge Touria ei olisi olemassa, puhumattakaan siitä että se kukoistaisi ja kasvaisi niin kuin se tällä hetkellä tekee.”

Challenge Tour

Kuva: Alain de Soultrait’n ja Jan Ruohon yhteispeli on sujunut jo vuodesta 2016 lähtien.