Kausi

Challenge Tourilla uusia tuulia kaudella 2018

Kun Euroopan haastajakiertue nytkähtää liikkeelle Keniasta maaliskuun 22. päivänä, moni kakkoskiertueen kautta ylöspäin tähtäävä pelaaja mielii päästä mukaan. Houkuttimena on kauden komein palkintopotti, 500 000 euroa.

Kausiohjelmaan mahtuu yhteensä 29 kilpailua, ja joukossa on kolme uutta tulijaa. Isäntämaita on komeasti 23, mikä osaltaan kielii kiertueen kansainvälisyydestä. Muutaman kilpailun kohdalta yksityiskohdat ovat vielä auki.

Suomen osakilpailu, Vierumäki Finnish Challenge, pelataan 9.–12. elokuuta, sopivasti Ruotsin osakilpailun jälkeen ja viikkoa ennen Göteborgin lähellä pelattavaa pääkiertueen Nordea Mastersia. Vierumäen kilpailu on yksi kauden seitsemästä 180 000 euron tapahtumasta.

Uutta kaudessa on se, että European Tourin ohjelmaan kuuluvissa Rocco Forte Openissa, Belgian Knockoutissa ja Itävallan Shot Lock Mastersissa voi kartuttaa haastajakiertueen ranking-pisteitä. Samoin se, että U.S. Openista ja Open Championshipista kuitatut palkintorahat kartuttavat haastajakiertueen ranking-saldoa 10 prosentilla palkintosummasta.

Haastajakiertuetta johtava Alain de Soultrait vakuuttaa tyytyväisyyttään kiertueen julkaisemasssa tiedotteessa.

”Uudet kilpailut ja ja kasvaneet palkintosummat lupailevat onnistunutta kautta.”

Tyytyväisyyden aihetta antaa Soultrait’n mukaan sekin, että Turkin osakilpailusta lähtien pelimahdollisuuksia on tarjolla joka viikko 27 viikon ajan.

”Challenge Tour paljastaa joka kaudella uuden supertähtien sukupolven. On tärkeää, että nämä pelaajat pääsevät säännöllisesti hiomaan taitojaan.”

Kiertueen korkeasta tasosta kertoo Soultrait’n mukaan se, että kaksi haastajakiertueelta ranking-sijoituksen ansiosta porrasta ylemmäs ponnistanutta pelaajaa onnistui voittamaan pääkiertueella vuonna 2017. Kaksikon lisäksi viisi muuta onnistui säilyttämään korttinsa.

Ketkä ovat 15 nousijaa kauden 2018 lopulla? Se on selvillä marraskuun alussa, kun kiertueen finaalikilpailu on saatu päätökseen.

Voit tutustua kausiohjelmaan täällä.