Aaron

Challenge Tour antoi Rain ja Wallacen unelmille siivet

Kun onnistuu oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan, elämä voi äkisti saada uuden suunnan.

Englannin 27-vuotias Matthew Wallace käytti tilaisuutensa ja pelasi tämän kuun alussa voittajaksi Challenge Tourin ja European Tourin yhteiskilpailussa Portugalissa. Palkintosekin lisäksi saaliiksi tuli pelioikeus pääkiertueelle.

Viivähdys haastajakiertueen puolella ei kestänyt pitkään. Wallace oli vasta ehtinyt nousta porrasta ylemmäs tehtyään Alps Tourilla, yhdellä Euroopan satelliittikiertueista, selvää jälkeä kaudella 2016. Ennätysmurskajaisiin sisältyi muun muassa viisi voittoa viidessä peräkkäisessä kilpailussa.

Ennätysmurskajaisiin sisältyi muun muassa viisi voittoa viidessä peräkkäisessä kilpailussa.

Challege Tourin avauskilpailussa Keniassa Wallace oli jo kolmas. Siellä voittajana äitinsä synnyinmailla juhli 22-vuotias Aaron Rai, hänkin englantilainen. Haastajakiertueella Rai pelaa nyt toista kauttaan ponnistettuaan sille kauden 2015 päätteeksi EuroPro Tourilta.

Kun Andaluciastakin tuli voitto, Rai on tällä hetkellä haastajakiertueen rankingissä, Road to Omanissa, toisena pykälän kautensa vahvasti aloittaneen Tapio Pukkasen edellä.

Wallacen ja Rain potentiaali nähtiin myös Walton Heathissa käydyssä U.S. Openin karsinnassa. Rai rutisti toisen kierroksen sisääntuloon viisi birdieä ja eaglen ja nousi lopulta karsinnan ykköseksi. Seurakseen hän saa Wallacen, joka oli urakan jälkeen väsynyt mutta onnellinen.

”Ensimmäinen majorini. Mahtava tunne. Uskomatonta. Tuntuu hullulta, että vielä puoli vuotta sitten olin Alps Tourilla. Viimeiset kuusi tai seitsemän kuukautta ovat olleet elämäni parhaat.”

Jokaisella uraansa päämäärätietoisesti rakentavalla pelaajalla on oikeus unelmiin konkreettisten tavoitteiden rinnalla. Parhaassa tapauksessa Challenge Tour pystyy antamaan noille unelmille siivet.