VMP Groupin Pääjohtaja Heimo Hakkarainen Vaihtoi Ajatuksia Antti Ahokkaan Kanssa.
VMP Groupin Pääjohtaja Heimo Hakkarainen Vaihtoi Ajatuksia Antti Ahokkaan Kanssa. VMP Varamiespalvelun Toimitusjohtaja Juha Pesola  Kertoi Päivän Ohjelmasta. PGA Pro Pasi Siivonen Toi Trackmanin Golfpäivän Osanottajien Iloksi. Sessio Harjoituskentän Puolella Alkoi Ammattilaisen Vetämällä Lämmittelyosuudella. Antti Ahokkaan Tietoiskut Paneutuivat Muun Muassa Pallon Kierrekäyttäytymiseen. Kun Lihakset Oli Herätelty, Pallo Alkoi Saada Kyytiä. Vmp9 Vmp10

Antti Ahokas on VMP:n luottomies

”Tanskassa ja Ruotsissa on painettu pipo päässä ja pitkät kalsarit jalassa.”

Golfammattilainen Antti Ahokas kertoi kuulumisistaan VMP Groupin golfpäivän osanottajille varhaisen kesäkuun auringon kullatessa maisemaa Vierumän Cooke-kentällä.

Antin tähtäin on edelleen maanosan pääkiertueella, jolla hän ehti piipahtaa vajaat kymmenen vuotta sitten. Nostetta toi kaksi voittoa Challenge Tourilla 2008.

Tällä kaudella pääpaino on Nordic Leaguessa, jonka viisi parasta saa kauden päätteeksi pelioikeuden porrasta ylempänä. Haastajakiertueelle Ahokkaalle on täksi kaudeksi järjestynyt Vierumäki-yhteistyön kautta muutama villi kortti.

Kausi alkoi komeasti Turkissa, jossa Ahokas oli kolmen kierroksen jälkeen kiinni kärkisijoituksissa. Viimeisen päivän kova tuuli kuitenkin leikkasi unelmilta siivet.

Nordic Leaguessa sijoituksia top kymppiin on tällä kaudella jo neljä. Töitä on kuitenkin tehtävä, jotta nousu satelliittikiertueen terävimpään kärkeen olisi mahdollinen.

”Kiertueen koko kärkiporukka pelaa kaikki kilpailut. Jos haluaa menestyä rankingissä, on itsekin yritettävä olla jatkuvasti mukana.”

Hedelmällistä yhteistyötä

Ahokas ei ole Vierumäellä sattumalta. Yhteistyötä VMP:n kanssa on tehty jo vuodesta 2015, minkä lisäksi Antti on viime aikoina ollut Vierumäen käytettävissä golfkurssitoiminnan tukena.

VMP Groupin pääjohtaja Heimo Hakkarainen, jolla on vuosikymmenen alusta kokemusta myös Vierumäki-yhtiöiden vetämisestä, kiittelee Ahokkaan roolia golfpäivän annissa.

”Antti pystyy antamaan halukkaille hyviä vinkkejä ja siinä ohessa valottamaan myös golfammattilaisen arkea ja ajattelutapaa.”

Ahokas avaa varsinaisen ohjelman vetämällä mukanaolijoille muutaman minuutin mittaisen eri lihasryhmiä venyttävän ja herättävän alkulämmittelyn. Sitten omaa lyöntivalikoimaa käydään läpi wedgeistä lähtien ja draiveria kohti edeten. Se tarkoittaa käytännössä lyöntejä noin sadasta metristä noin 275 metriin.

Täytyy varmaan kysyä järjestäjiltä, voinko varmuuden vuoksi pitää kännykässä äänet päällä kilpailun aikana.

Selväksi tulee ainakin se, että Ahokkaan kaltaiselle ammattilaiselle lämmittely ja harjoittelu ovat kaksi aivan eri asiaa.

”Lämmittelyn tarkoituksena on valmistaa kroppa ja mieli päivän kierrokseen. Se on ennen kaikkea rytmin hakemista, virittäytymistä kierroksen tarjoamiin haasteisiin. Ei kannata vaivata päätään hirveästi sillä, mihin pallo lähtee.”

Vasurin lyönnissä on jälleen meininkiä, kun viime vuonna vauhtia hidastanut jalkavaiva on saatu pois päiväjärjestyksestä.

”Pitkänä kaverina minun pitäisi pystyä ottamaan kaikki irti varrestani, kun wedge-peli ei aina ole ihan pitkien lyöntien tasolla”, Ahokas evästää kuulijoitaan. ”Se tarkoittaa sitä, että monet par viitosista pitäisi lyödä kahdella päälle.”

Katseista voi lukea, että golfpäivän osanottajien mielestä sen ei noilla lyönneillä luulisi olevan mikään ongelma.

Golfpäivä osa kumppanuuspakettia

Heimo Hakkarainen kertoo, että pääpaino tapahtumassa on rennossa tunnelmassa, viihtymisessä mukavissa puitteissa yhteisen harrastuksen merkeissä.

Vierumäki Finnish Challengen ympärille rakennettuun kumppanuuteen sisältyy paljon muutakin.

”Me järjestämme täällä elokuussa myös firman sisäisen golfkilpailun ja olemme keskittäneet Vierumäelle muitakin toimintoja. Vuodenvaihteessa esimerkiksi polkaisimme Ballroomin puolella uuden vuoden käyntiin 250 hengen voimin. Tämä on kiva paikka, ja tarjolla on paljon erilaista tekemistä.”

Vierumäellä lajiin pääsee nopeasti kiinni, vaikka koko perheen voimin. Kaiken lisäksi tänne on helppo tulla, ja kustannuksetkin pysyvät kohtuullisella tasolla.

Golfin ja Vierumäen välisen liiton lujuuden Hakkarainen kertoo täysin oivaltaneensa vasta omalla toimitusjohtajakaudellaan.

”Golfin merkitys Vierumäelle on suurempi kuin yleensä ymmärretään. Jo pelkkä kurssitoiminta tuo paljon asiakkaita ympäri vuoden. Olosuhteet ovat erinomaiset olitpa sitten aloittelija tai Ahokkaan kaltainen ammattilainen. Coachilla kuka tahansa voi tutustua lajiin, ja Cookella voi hakea tuntumaa kilpatason kenttään.”

Kun vauhtiin on päästy, vahvuuksia löytyy pitkä lista lisää.

”Vierumäellä lajiin pääsee nopeasti kiinni, vaikka koko perheen voimin. Kaiken lisäksi tänne on helppo tulla, ja kustannuksetkin pysyvät kohtuullisella tasolla.”

Entäpä elokuun alun Vierumäki Finnish Challenge? Kuinka VMP aikoo mukanaolonsa hyödyntää?

”Kilpailupäivät tarjoavat meille erinomaisen mahdollisuuden osoittaa arvostustamme tärkeimpiä asiakkaittamme kohtaan. Kilpailun ympärille on helppo rakentaa hyvä yhden tai kahden päivän mittainen kokonaisuus.”

Jännitystä ilmassa

Millaisin odotuksin Antti Ahokas valmistautuu kilpailuun kotiyleisön edessä? Viime kerralla tulokseksi tuli jaettu 30. sija

”Peli on kulkenut mallikkaasti oikeastaan koko alkukauden. Ikävä kyllä aivan viime viikkoina on ollut vaikea saada tulosta syntymään. Se on ollut vähän turhauttavaa.”

Kilpailun herättämän tutinan ohella loppukesässä on muutakin jännitettävää.

”Meille on tulossa perheenlisäystä elokuussa. Täytyy varmaan kysyä järjestäjiltä, voinko varmuuden vuoksi pitää kännykässä äänet päällä kilpailun aikana.”